BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSK'dan Afrin'deki sivillere Kürtçe ve Arapça SMS----

TSK'dan Afrin'deki sivillere Kürtçe ve Arapça SMS

TSK'dan Afrin'deki sivillere Kürtçe ve Arapça SMS
14 Mart 2018 - 03:18 www.finansgundem.com

Afrin'de kuşatmanın başladığını açıklayan TSK, ilçe merkezindeki sivillerin cep telefonlarına Arapça ve Kürtçe mesajlar göndererek güvenli koridor konusunda bilgilendirdi. Öldürülen terörist sayısı 3400'e yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kuşatıldığı açıklanan Afrin kent merkezindeki sivillerin tahliyesi için güvenli koridor açılırken sivillerin cep telefonlarına Kürtçe ve Arapça olarak mesajlar gönderildi. 

TSK ve ÖSO, kentin güneydoğusunda Esed rejimi kontrolündeki topraklara geçiş yapılabilmesi için ‘güvenli koridor’ açtı. Koridorun açıldığı, Afrin’deki sivil halkın cep telefonlarına Kürtçe ve Arapça gönderilen mesajlarla duyuruldu. Mesajlarda, “Kenti terk ettikten sonra can güvenliğinizi TSK ve ÖSO sağlayacaktır” denildi. Yine Kürtçe ve Arapça hazırlanmış el ilanlarının da kenti terk etmek için uzun kuyruklar oluşturan araçlara verildiği ve bu ilanların kentin içine kadar ulaştırıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sürdürüldüğü, harekatın planlama ve icrasında yalnızca teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı belirtildi.

SİVİL HASSASİYETİ

Sivil ve masum kişilerin ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği hatırlatılan açıklamada, harekat sırasında tüm faaliyetlerin hem askeri hem ahlaki değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir anlayışla icra edildiği vurgulandı.

Açıklamada, harekat bölgesinde kalan sivillerin sağlık hizmetleri dahil temel insani ihtiyaçlarının özveriyle karşılandığı belirtildi. Bu kapsamda ele geçirilen bölgelerde güvenliğin sağlanmasının ardından öncelikle bölge halkının evlerine dönmelerine yardımcı olunduğu, eş zamanlı olarak Kızılay ve AFAD ile koordineli şekilde insani yardım faaliyetleri başlatıldığı ifade edildi.

Zeytin Dalı Harekatı ile yalnızca PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün değil, aynı zamanda terör örgütü DEAŞ'ın da etkisiz hale getirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

"3400 terörist etkisiz hale getirildi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3400 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yedi köy daha teröristlerden temizlendi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün akşamki açıklamasında 175'i köy, 37'si kritik nokta olmak üzere toplam 212 bölgenin kontrol altına alındığı, kurtarılan toplam alanın bin 102 kilometrekareye ulaştığını söylemişti.Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Şeyh Abdurrahman ile Şeyh Hadid beldesine bağlı Kela köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Böylece sabah saatlerinden bu yana 7 köy ele geçirilmiş oldu.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 182'si köy ve 37'si kritik nokta olmak üzere 219'e yükseldi.

Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezlerinde kontrol sağlandı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Çukurları aşmak için kullanılacak köprüler sınıra sevk edildi

Bu arada harekat kapsamında Türkiye'nin çeşitli birliklerinden gönderilen askeri araçlar ile terör örgütünün kazdığı derin çukurları aşmak için kullanılacak köprüler sınıra gönderildi.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin'de PYD/YPG/PKK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında tank ve mayın temizleme araçları ile terör örgütünün kazdığı çukurları aşmak için kullanılacak köprüleri taşıyan araçlar Hatay'a ulaştı.

Askeri araçlar daha sonra güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

Sınır hattında askeri helikopterlerin uçtuğu görüldü.

‘TESLİM OLABİLİRLER’ İDDİASI

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre terör örgütü PYD/PKK’nın halka “Biz buradayız, kenti savunacağız” propagandası yaparak kent merkezinde yeni hendekler açıp toprakla setler kurduğunun, küçük çaplı tahkimatlar yaptığının tespit edildiğine dikkat çeken güvenlik kaynakları, “Kent merkezindeki teröristlerin şifreli elektronik haberleşmeleri de çok rahat kırılıyor. Kendi aralarındaki irtibattan, örgütün çok sıkıştığını söyleyebiliriz. Özellikle Kandil’den gelenler arasında toplu teslim olma hareketi olursa şaşırmamak lazım. Yerel istihbarat kaynaklarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda her türlü gelişmeye karşı tüm önlemlerimizi aldık” bilgisini paylaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)