BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB’nin ilk çeyrek karı 84,7 milyon TL ----

TSKB’nin ilk çeyrek karı 84,7 milyon TL

TSKB’nin ilk çeyrek karı 84,7 milyon TL
08 Mayıs 2013 - 17:23 www.finansgundem.com

TSKB’nin 2013 yılının ilk çeyreğinde toplam kredileri 7,1 milyar TL seviyesine ulaştı

2013 yılının ilk çeyreğinde toplam kredi büyüklüğü 7,1 milyar TL’ye ulaşan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), solo bazda 84,7 milyon TL net kar açıkladı. TSKB’nin vergi öncesi karı ise 105,1 milyon TL olarak gerçekleşti.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 31 Mart 2013 tarihli finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin aktif büyüklüğü, 2012’nin ilk çeyreğine göre %11,6 büyüme kaydederek 10,6 milyar TL seviyesine ulaştı. TSKB, 31 Mart 2013 itibariyle güçlü sermaye yapısını korumakta olup, özkaynaklarını 1,8 milyar TL’ye taşırken, bankanın yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları sırasıyla %19,3 ve %3,2 olarak gerçekleşti.
Toplam kredilerdeki 12 aylık dönemdeki artış, kur etkisinden arındırılmış bazda %12 oranında gerçekleşerek kredi toplamı 7,1 milyar TL seviyesine geldi. Yılbaşından bugüne, kur etkisinden arındırılmış kredi büyümesi ise %3 olarak gerçekleşti.
Banka’nın 2013 yılı ilk çeyreğinde net faiz gelirleri önceki yılın aynı dönemine göre %6,8 artarak 111,3 milyon TL’ye ulaştı. Faaliyet gelirleri toplamı ise %13,7 artış göstererek 135,3 milyon TL oldu.
Solo bazda vergi öncesi karı yıllık bazda %5,6 artışla 105,1 milyon TL olan TSKB’nin net dönem karı ise yıllık bazda %4,2 artışla 84,7 milyon TL seviyesine yükseldi.
Son yedi yılda Türkiye’de yenilebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi ve enerji verimliği projelerine sağladığı finansman ile bu alanda öncü kuruluşlardan biri haline gelen TSKB, Nisan ayında Avrupa Yatırım Bankası ile imzaladığı 100 milyon Euro’luk kredi anlaşması ile gündemine sürdürülebilir turizm sektörünü de ekledi. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın garantörlüğünde imzalanan anlaşma ile Türkiye genelinde turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların sürdürülebilir turizm ve enerji verimliliği yatırım projeleri kapsamında küçük ve orta ölçekli yatırımlarına finansman desteği sağlanması planlanıyor.
TSKB’nin birinci çeyrekteki büyüme rakamlarının bankanın hedefleri paralelinde gerçekleştiğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “TSKB olarak, öncüsü olduğumuz sürdürülebilir bankacılık felsefemiz doğrultusunda hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bankacılık alanında sektörümüz için bir model olarak, bu konulardaki yoğun çalışmalarımıza ve ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, gıda, alt yapı, lojistik  ve turizm alanındaki  finansman çalışmalarımızda hız kesmeyeceğiz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)