BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB 2014 ilk çeyrek kârını açıkladı----

TSKB 2014 ilk çeyrek kârını açıkladı

TSKB 2014 ilk çeyrek kârını açıkladı
01 Mayıs 2014 - 13:36 www.finansgundem.com

2014 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan TSKB’nin kredi büyüklüğü 9,6 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2014 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bankanın toplam kredi büyüklüğü 9,6 milyar TL’ye ulaştı. TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Banka olarak, yılın ilk üç ayında başarılı bir performans sergiledik. Güçlü sermaye yapımızla sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme kaydetmeye devam ediyoruz ” dedi. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2014 yılının ilk üç aylık döneminde toplam kredi büyüklüğünü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,6 artırarak, 9,6 milyar TL’ye ulaştırdı.  Bankanın 31 Mart 2014 tarihine kadar olan dönemde TL bazında kredi büyümesi 2013 yılı sonuna göre yüzde 4,8 olarak gerçekleşti. Aktif kalitesini koruyan TSKB’nin takipteki alacaklar oranı ise yüzde 0,2’ye geriledi.

Güçlü sermaye yapısına sahip olan TSKB, yılın ilk üç ayında öz kaynaklarını 1,9 milyar TL’ye taşırken, bankanın bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık bazdaki ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları sırasıyla yüzde 19,9 ve yüzde 2,9 oldu.

Bankanın 2014  yılının  ilk üç ayındaki net faiz geliri önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,1 artarak 140,4 milyon TL’ye ulaştı. Faaliyet gelirleri toplamı ise yüzde 34 artış göstererek 181,3 milyon TL oldu.

TSKB’nin solo bazda vergi öncesi kârı 117,4 milyon TL olurken, ilk üç aylık net dönem kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artışla 93,7 milyon TL düzeyine yükseldi.
Türkakın: Türk ekonomisine ve özel sektöre kesintisiz destek veriyoruz

TSKB’nin yılın ilk çeyreğinde başarılı bir performans sergilediğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Banka olarak, hedeflerimize uygun başarılı bir dönem yaşadık.
İlk üç ayda, elektrik üretimi, sürdürülebilir turizm, enerji verimliliği, lojistik ve altyapı sektörlerindeki yatırımlara dönük projelerin finansmanı öne çıktı. Yılın ilerleyen dönemlerinde farklı sektörlere de kaynak sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

TSKB’nin güçlü sermaye yapısıyla sürdürülebilir büyüme kaydetmeye devam ettiğini ifade eden Türkakın şöyle konuştu:

“2014 yılı ilk üç ay içinde, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere yaklaşık 220 milyon USD tutarında kaynak temin ettik.
Uluslarüstü kurumlar, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardan sağladığımız orta ve uzun vadeli fonlarla ekonomimizin sürdürülebilir büyümesine yönelik projelere finansman sağlamaya devam ediyoruz.  

Yatırım süreçlerinde projelerin ekonomik, teknik ve çevresel sürdürülebilirliği için özel danışmanlık hizmetleri vererek, müşterilerimizin rekabet gücünün artışına katkıda bulunuyoruz.

TSKB olarak, önümüzdeki dönemlerde de ana faaliyet alanımız olan kurumsal krediler, proje finansmanı ve yatırım bankacılığı alanlarındaki çalışmalarımızla tüm paydaşlarımıza katma değer sağlamaya ve kârlılığımızı artırmaya devam edeceğiz.”TSKB Hakkında:
1950 yılında kurulmuş olan Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'nin özel sermayeli ilk kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TSKB, geniş bir müşteri kitlesine kurumsal kredilendirme, proje finansmanı, finansal kiralama (leasing), yatırım bankacılığı kapsamında kurumsal finansman hizmetleri, sermaye piyasası aracılık faaliyetleri ve portföy yönetimi iş kollarında hizmet sunmaktadır.

Merkezi İstanbul’da olan TSKB’nin, Ankara ve İzmir’de de şubeleri bulunmaktadır. TSKB, yatırım projeleri başta olmak üzere iş dünyasına sağladığı uzun vadeli krediler, müşteriye özel danışmanlık ve aracılık hizmetleriyle Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Verdiği kredilerde çevresel etki boyutunu özenle gözeten TSKB, uluslarüstü kuruluşlardan sağladığı çeşitli kaynaklarla reel sektör yatırımlarına destek olmaktadır.

Uluslararası standartlarda sürdürülebilir bankacılık anlayışını benimseyen TSKB, elde ettiği ekonomik, çevresel ve sosyal başarılar ile yerli ve yabancı paydaşlarının sürekli takdir ve desteğini kazanmıştır. 2006 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı alan ve 2009 yılı itibariyle karbon ayak izini silen TSKB, her iki alanda da Türk bankacılık sektöründe ilklere imza atmıştır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’ne (UNEP FI) üye olarak, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı uluslararası kuruluşlar arasına katılan TSKB, insan hakları, çalışma, çevre ana başlıkları ve yolsuzluk karşıtı 10 evrensel prensip doğrultusunda oluşturulan Birleşmiş Milletler “Global Compact”a da üyedir.

Financial Times ve IFC tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ardı ardına üç kez ‘Gelişmekte Olan Ülkeler’ kategorisinde Doğu Avrupa’da ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne layık bulunan TSKB, 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Bölgesi’nde en iyi üç banka arasına girerek, sürdürülebilirlik konusunda attığı duyarlı adımların altını bir kez daha çizmiştir.

2012 yılında iklim değişikliğinin kaynak kullanımı ve üretim gibi faaliyetlerde neden olacağı değişiklikler kapsamında dünya atmosferindeki sera gazı derişimlerinin sınırlandırılması amacı ile hazırlanmış bir standart olan ISO 14064-1 sertifikasını da almaya hak kazanan TSKB, bu sertifikayı bankacılık sektöründe alan ilk kurum olmuştur.
TSKB ayrıca, 2011, 2012 ve 2013'de Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirve'sinde ödüllendirilerek adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim sergilediğini kanıtlamıştır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)