BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan salgına ilişkin itiraf gibi açıklama----

Trump'tan salgına ilişkin itiraf gibi açıklama

Trump'tan salgına ilişkin itiraf gibi açıklama
21 Haziran 2020 - 12:41 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Tulsa'daki seçim mitinginde Kovid-19 salgınında rakamların düşük gözükmesi için test sayılarını azalttığını söyledi. Beyaz Saray yetkilileri ise Trump'ın latife yaptığını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, tüm dünyada yüz binlerce can alan Kovid-19 salgınına karşın Oklahoma'da seçim mitingi düzenleyerek büyük bir kalabalığa hitap etti. Trump konuşmasında, salgına dair istatistiklerin kötü bir tablo çizmemesi için yapılan testlerin sayısının azaltılması talimatını verdiğini söyledi.

ABD'de, 25 milyon ile dünyada en fazla Kovid-19 testinin yapıldığını belirten Trump, "Bu boyutta test yaparsanız, daha fazla vaka tespit edersiniz. O yüzden ben de yavaşlamalarını istedim" dedi.

Trump şaka mı yaptı?

NBC News'e konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise Amerikalı liderin latife yaptığını savundu. Adı açıklanmayan yetkiliye göre Trump, medyanın salgınla ilgili 'abartılı' yayınlarına şaka yoluyla dikkat çekmek için bu ifadeleri kullandı.

Tulsa kentinde, açık alanda planlanan miting katılım düşüklüğü nedeniyle kapalı salona alınırken, katılımcıların çoğunda maske bulunmadığı görüldü.

Öte yandan Başkanı Trump'ın seçim kampanyasını organize eden 6 kişide Kovid-19 tespit edildi. Bu görevliler hastaneye sevk edilirken mitinge devam edildi.

Korona virüs salgınının dünyada en fazla can kaybına yol açtığı ABD'de 120 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 2 milyon 330 binden fazla kişi ise enfekte oldu.

Baba Trump'a babalar gününde röportaj

 

Trump, Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman'ı görevden aldı

 

ABD Avrupa'ya seyahat kısıtlamasını kaldırmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)