BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan İran'ın CIA ajanı açıklamasına yalanlama----

Trump'tan İran'ın CIA ajanı açıklamasına yalanlama

Trump'tan İran'ın CIA ajanı açıklamasına yalanlama
22 Temmuz 2019 - 16:33 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın CIA tarafından eğitilen ajan yakalamasıyla ilgili haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İran'ın CIA ajanı yakaladıklarına dair haberler tamamen sahte. Doğruluk payı sıfır" ifadelerini kullandı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, faiz oranlarını düşürmediği için eleştirdiği ABD Merkez Bankası’na (Fed) ithafen, “Büyük bir fırsat kaçırdılar. Bir daha kaçırmamalılar” çağrısı yaptı.

Fed’in faizleri çok hızlı ve çok büyük bir oranda artırdığını ileri süren Trump, Fed politikalarını belirleyicileri zaman ve para harcamakla suçlayarak, “Faiz oranları çok daha düşük ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ile ülkenin varlıkları çok daha yüksek olmalı” dedi.

Faiz indiriminin “çok maliyetsiz” ve “verimli” olacağını söyleyen Trump şöyle devam etti:
“Enflasyon bu kadar düşükken, ülkemiz, yanlış yönlendirilen Fed yüzünden, vatandaşlarına diğer ülkelere göre yüksek faiz ödetiyor. Bunun yanında miktar kısıntılarının devam etmesi ülkemizin rekabetçiliğini zorlaştırıyor. Şu ana kadar yaptıklarımızın çok daha iyisini yapabilirdik. Ekonominin kötüye gitmesi durumunda Fed’in faizleri indirmesi çok daha maliyetli olacak.”
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)