BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Biden'a maske tepkisi----

Trump'tan Biden'a maske tepkisi

Trump'tan Biden'a maske tepkisi
14 Ağustos 2020 - 07:26 www.finansgundem.com

Maske takılmasının zorunlu olması gerektiğini söyleyen Demokrat Başkan adayı Biden'a sert çıkan Trump, "Salgını siyasi malzeme haline getirme" şeklinde uyarı yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek üç ay boyunca maske takılmasının zorunlu kılınması gerektiğini söyleyen Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden için “Salgını bir kez daha siyasi malzeme hale getiriyor” dedi.

Bütün eyaletlerin birbirinden farklı olduğunu söyleyen Trump, eyaletlerin yönetimlerine bu konuda güven duyduğunu söyledi. Maske takmamanın bir özgürlük olduğunu söyleyen Trump, “Biz de gerektiğinde, sosyal mesafenin gözetilemediği durumlarda maske takılmasını öneriyoruz, ama bunu bağlayıcı yasayla yapmıyoruz” dedi. Amerikalılar’ın özgürlüklerine sahip olması lazım” diyen Trump, ben Amerikalılar’a güveniyorum ama Joe (Biden) güvenmiyor” diye konuştu.

Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden, dün ülke genelinde maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi çağrısı yapmıştı. Biden, uzmanların gelecek üç ay boyunca herkesin maske takmasının 40 binkişinin hayatını kurtarabileceğini söylediklerini belirtmişti. Biden, “Maskeyi takarsanız virüsle temas oranınız azalır. Bu başkalarının hasta olmasını önlemek için. Burası Amerika, yurtsever olun, birbirinizi koruyun. Doğru olanı yapın” demişti. Biden tüm valilere önümüzdeki üç ay boyunca maske takılmasını zorunlu hale getirme çağrısı yaptı.

ABD Kongresi’nde Demokratlar ve Beyaz Saray arasında salgın yüzünden zor durumda kalanlara yapılacak yardımı içeren paketin görüşmeleri bir süredir ilerlemiyor. Başkan Donald Trump, ABD Posta Hizmetleri’ne kaynak ayrılmasını içeren korona virüsü yardım paketini veto etmeyeceğini söyledi. Demokratlar posta yoluyla oy kullanılmasında önemli rolü olan ABD Posta Hizmetleri’ne 25 milyar dolar ek yardım ayrılmasını istiyor.

Trump, “Sadece posta dairesine ayrılacak bütçeden çok daha fazlasını içeren tasarının tamamı üzerinde anlaşabilirsek olur” şeklinde konuştu.atta dile getiriyor. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)