BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan belediye başkanına: New York'ta şiddeti durdurmazsanız...----

Trump'tan belediye başkanına: New York'ta şiddeti durdurmazsanız...

Trump'tan belediye başkanına: New York'ta şiddeti durdurmazsanız...
18 Ağustos 2020 - 07:24 www.finansgundem.com

Başkan Trump, New York Belediye Başkanı'na, "Şiddeti durdurmazsanız biz durdururuz" çağrısı yaptı. Vali Cuomo için de ‘‘Yalancı ve kötü bir adam. Bu yüzden sırtımı çeviriyorum. Yalanlar ve hikayeler uyduruyorlar” ifadelerini kullandı

Korona virüs salgınında can kaybının en fazla yaşandığı kentlerden biri olan New York’ta silahlı saldırı ve şiddet olayları her geçen gün artıyor. Kentte artan silahlı saldırı olaylarının önlenmesinde New York polisinin yetersiz kalması, Başkan Donald Trump’ın tepkisini çekti.

Başkan Trump, ABC televizyonun dün gece, “New York’ta son 72 saatte 49 silahlı saldırı meydana geldi” başlığıyla verdiği haberi kendi yorumuyla retweetledi.

Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentte artan şiddet olaylarını durdurmak için federal kolluk güçlerini görevlendirebileceği sinyalini verdi. Başkan Trump, paylaşımında kanun ve düzeni vurgulayıp, “New York Belediye Başkanı görevini yapmazsa biz yaparız” dedi.

Başkan Trump, New York Valisi Andrew Cuomo'nun, son aylarda New York'ta şiddet olaylarının tırmanmasının, kente federal yardım yapmadığı için kısmen Başkan Trump’ın sorumlu olduğu yönündeki suçlamalarına da yanıt verdi. Başkan Trump, Vali Cuomo için ‘‘Yalancı ve kötü bir adam. Bu yüzden sırtımı çeviriyorum. Yalanlar ve hikayeler uyduruyorlar” dedi.

Trump, ABD’deki çeşitli kentlerde süren protesto gösterilerinde yerel polisin yetersiz kaldığı gerekçesiyle ulusal muhafızları ve kolluk kuvvetlerini görevlendirmişti.

New York’ta geçtiğimiz Perşembe gününden beri en az 60 ayrı silahlı saldırı olayı yaşandığı belirtildi. Kentin beş ayrı bölgesinde yaşanan silahlı saldırılarda en az 52 kişinin yaralandığı ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Trump: “Maalesef New York kontroldan çıktı”

Başkan Trump ile New York Valisi ve Belediye Başkanı arasında salgın hastalık nedeniyle sık sık karşılıklı suçlamalar yaşanıyor.

Başkan Trump, New York Belediye Başkanı de Blasio’nun geçtiğimiz ay Beşinci Cadde’deki Trump Tower’ın önüne ‘‘Siyahların Hayatı Önemlidir’’ sloganı yazılması sırasında orada bulunmasını ‘‘New York'ta son bir haftada silahla vurulma oranları yüzde 358 arttı. Buna inanmak zor, ama bütün zamanlarını Trump Tower’ın önüne ‘Siyahların Hayatı Önemlidir’ yazmaya harcıyorlar. Zamanlarını başka şeyler yaparak geçirmeliler. New York Polis Teşkilatı’ndan emekli edilenlerin sayısı dörde katlandı. Geçen ay 300 kişi silahla vuruldu. Maalesef New York kontroldan çıktı” sözleriyle eleştirmişti. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)