BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTrump’tan ‘ABD’nin borcunu temerrüde düşürün’ çağrısı----

Trump’tan ‘ABD’nin borcunu temerrüde düşürün’ çağrısı

Trump’tan  ‘ABD’nin borcunu temerrüde düşürün’ çağrısı
11 Mayıs 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

Trump, ABD'li kongre üyelerine, büyük ​​harcama kesintileri yapılmadığı takdirde ABD'nin borcunun temerrüde düşürülmesinin daha iyi bir seçenek olduğunu çağrısında bulundu.

Washington yaklaşmakta olan bir finansal krizle mücadele ederken eski başkan Donald Trump, ABD meclislerinde görev yapan Cumhuriyetçilere konu ile ilgili bir çağrıda bulundu

Eski başkan, ABD’li senatörlere ve temsilciler meclisi üyelerine seslenerek ABD’nin çok fazla harcama yaptığını belirtti ve ‘ülkenin borç tavanının yükseltmesine izin vermeme’ çağrısı yaptı.

Trump, dün New Hampshire’da konuşma gerçekleştirdi. Burada Cumhuriyetçi seçmenlerden oluşan bir dinleyici kitlesine hitap eden Trump, CNN moderatörü Kaitlan Collins’in sorularını yanıtladı. Trump, Ukrayna savaşı ve kürtajla ilgili sorulara cevap vermeyi reddetti.

‘Eğer büyük kesintiler yapmazlarsa, adım atmamalısınız’

Trump, borç tavanı krizi ile ilgili soruya ise, “Durum daha çok psikolojik. Gerçekten kötü olabilir, belki de hiçbir şey olmayabilir” dedi. Trump, “Dışarıdaki Cumhuriyetçilere, kongre üyelerine, senatörlere söylüyorum, eğer büyük kesintiler yapmazlarsa, adım atmamalısınız” çağrısında bulundu.

‘Demokratlar kesinlikle pes edecekleri’ için temerrüde düşme olasılığının yüksek olmadığını söyleyen Trump, olası bir temerrüdün şu anki durumdan daha iyi olabileceğini, çünkü ABD’nin sarhoş denizciler gibi para harcadığını söyledi.

ABD Hazinesi, daha önce olası bir ABD borç krizinin küresel ekonomi için ‘feci bir risk’ oluşturduğu konusunda uyarmıştı. Ancak Trump’ın sözlerinin bundan sonra Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy üzerinde büyük baskı oluşturacağı tahmin ediliyor.

ABD'de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, “ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı” anlamına geliyor.

Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, borç limiti müzakerelerinde önemli harcama kesintilerinden yana tavır sergiliyor. Demokratlar ise borç limitinin artırılmasında ısrarcı oluyor ve Cumhuriyetçilerin belirli harcamaları kısma önerilerini geri çeviriyor.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında açmaz haline gelen borç limiti konusunun piyasaları sarsmasından endişe duyuluyor. ABD'de resesyon beklentileri artarken, iki partinin borç limiti üzerindeki hesaplaşması her zamankinden daha fazla risk taşıyor.(Sözcü)

ABD'de borç limiti açmazı: Biden, Kongre liderleriyle görüştü

 

Yellen: Borç limitini yükseltmeliyiz

 

Biden, borç limiti krizinde Cumhuriyetçileri suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)