BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan ABD tarihinin en büyük sınır dışı etme planı----

Trump'tan ABD tarihinin en büyük sınır dışı etme planı

Trump'tan ABD tarihinin en büyük sınır dışı etme planı
27 Şubat 2024 - 02:52 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden'ın Meksika sınırına ilişkin ziyaret planının duyurulmasının ardından eski Başkan Trump, Truth Social'da "Amerikan tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlatacağız" açıklamasını yaptı.


Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında, Başkan Biden'ın Perşembe günü Texas'ın Brownsville kentini ziyaret ederek sınır güvenliği konusunda yetkililerle görüşeceğini ve Cumhuriyetçilere anlaşmaya varmaları yönünde baskı yapacağını açıkladı.

Cumhuriyetçi kampanya ekibi, Biden'ın ziyaretinin Trump'ın ziyaretiyle aynı güne denk getirilmesini "samimiyetsiz bir girişim" olarak nitelendirirken, bu durumun 2024 başkanlık seçimleri öncesi Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasındaki sınır güvenliği konusundaki oy toplama yarışını kızıştıracağı yorumlandı.

"Amerikan tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlatacağız"

Trump, Biden'ın sınır ziyareti planının duyurulmasının ardından Truth Social'da, düzensiz göçmenlerin işlediği suçlara atıfta bulunarak, "Başkan olduğumda, sınırı hemen kapatıp istilayı durduracağız ve Amerikan tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlatacağız." açıklamasını yaptı. Trump'ın ziyareti, düzensiz göçmen girişinin yoğun olduğu Eagle Pass kentinde gerçekleşecekti.

ABD Kongresi'nde, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki sınır güvenliği tartışması, özellikle bütçe tasarılarında sürecin tıkanmasına yol açıyor. 2024 mali yılı bütçesi, yeterli sınır güvenliği fonu ayrılmadığı gerekçesiyle Cumhuriyetçiler tarafından reddedilerek Temsilciler Meclisi'nde bloke ediliyor ve ülke, bu nedenle 1 Ekim 2023'ten bu yana geçici bütçelerle idare ediliyor. ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi üyeler, Ukrayna ve İsrail'e yapılacak olan dış yardım paketini de benzer gerekçelerle onaylamamak için direniyorlar. Bazı anketlerde, Amerikalı seçmenin yasa dışı göçü "ciddi sorun" olarak gördüğü ve güvenlik ile ekonomi gibi konularda Trump'a Biden'dan daha fazla güvendiği belirtiliyor.

Biden, ateşkes için Pazartesi gününü işaret etti

 

Macaristan'dan İsveç'e 'NATO' onayı!

 

IMF'den G20'ye iklim değişikliği ve yapay zeka gibi konularda işbirliği çağrısı

 

Yunan basını Türkiye'nin savunma atılımını izliyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)