BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın kabinesinde yalan rüzgarı----

Trump'ın kabinesinde yalan rüzgarı

Trump'ın kabinesinde yalan rüzgarı
08 Mart 2017 - 07:27 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD'li ekonomi hocası Paul Krugman'ın, Trump kabinesindeki bakanların yalanlarını konu alan yazısını köşesine taşıdı. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Paul Krugman 1953'te New York’ta Long Island’da doğmuş, eğitimini 1974'te Yale Üniversitesi'nden Doktora derecesi alarak tamamlamıştır. Halen Princeton Üniversitesi ve de London School of Economics’de hocalık yapmakta olan bir ekonomi profesörüdür. Ayrıca New York Times'ta köşe yazarıdır. 1991'de John Bates Clark ödülünü almıştır: Bu ödül ABD’de iki yılda bir ekonomistlere verilen en büyük ödüldür.

2008'de ise Ekonomi Nobel’i almıştır.

Sosyal Demokrat bir hayat felsefesi olan Krugman Donald Trump’ı New York Times'da çok ağır şekilde eleştirmektedir. Ama Başkan Trump’ın dolar milyarderi Bakanları da, ağır eleştirilere kendileri fırsat vermekteler. Bu hafta New York Times'ın 4-5 Mart sayısında, onuncu sayfadaki köşe yazısının bir özetini aşağıya alıyorum. Neler diyor Krugman?

"Jeff Sessions seçim sonrasında ABD Adalet Bakanı olmuştu. Göreve atanmadan evvel yapılan toplantıda Meclis milletvekillerine yalan söylemiş, Rusya ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirtmişti, ama medya ortaya çıkardı ki, Trump’ın 2016 kampanyasında Sessions iki defa Rus personel ile görüşmüştü. Konuştuğu ortaya çıkan Rus Elçi ise büyük olasılıkla önemli bir casustu! İginç olanı da Sessions yalanla yakalanmasa idi, ona Rusların ABD seçimini kurcalaması konusunda yapılacak araştırmayı kontrol etme görevi verilecekti. Medya Jeff Sessions’ın yalanını yakalayınca da, o da kendini geri çekti.

Tabii Sessions tek yalanla yakalanan görevli değil. Scott Pruit Çevre KorunmasıAjansı'nın yöneticisi, yani bir bakandı.O da Kongre'ye yalan söylemişti, özel bir e-mail kullanmadığını belirtmişti. Yalan söylediği, özel mail kullandığı, medya tarafından ortaya çıkarıldı.

Tom Price ise Sağlık ve İnsan Hizmetlerinden sorumlu bakan seçilmişti. O da bir bir bioteknoloji firmasından fiyat ucuzlandırılarak bir hisse senedi satın almıştı ama almadım diyerek yalan söylemişti ve yalanı medya tarafından yakalandı.

Steven Munichin Maliye Bakanı olmuştu, Kongre’ye kendi firmasının yaptığı konut alma işlerine karışmadığını söylemişti ama karıştığı ortaya çıkarıldı, bir yalan daha yakalandı.

Bu ismi verilen kimseler ise Güvenlik Bakanı Michael Flynn ile beraber çalışacaklardı ama o da Ruslarla görüşmediği yalanının yakalanması sonrası, yani basın, Rus Elçisi ile görüştüğünü ortaya çıkarınca, görevden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Trump, bundan üç yıl evvel Moskova’da Miss Universe yarışmasını yöneten kişi olmuştu ama geçen ay ilginç şekilde 'Ben 10 yıldır Rusyaya telefon bile etmedim!' diyebilmiştir."

Paul Krugman’a göre, durum bir aylık bir zamanda tam bir 'İmam ne yaparsa cemaat ne yapar?' durumu haline gelmiş bulunuyor!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)