BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump’ın ilişkilerini Deutsche Bank ortaya çıkaracak----

Trump’ın ilişkilerini Deutsche Bank ortaya çıkaracak

Trump’ın ilişkilerini Deutsche Bank ortaya çıkaracak
10 Ocak 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Mali anlamda sıkıntılı günler yaşayan Alman bankası hem Trump’tan yaklaşık 300 milyon dolar alacaklı, hem de ona karşı yürütülen soruşturmanın bir parçası oluyor

New York Başsavcılığı ve Manhattan Savcısı, Trump’a başkanlık sonrası açacakları soruşturma için Alman Deutcshe Bank yetkililerini ifadeye çağırdı. Alman Bankası’ndan, Trump’un Rus milyarderlerle ilişkisine dair belgeler isteniyor. ABD’ye 125 milyon dolar daha ceza ödeyen banka, bu bilgileri vermek zorunda.

Yaklaşık 15 yıl önce ABD'de yatırım bankacılığına hızlı bir giriş yapan Alman Deutsche Bank yetkilleri, cezalarla uğraşırken, bir de Trump'a karşı ifadeye çağrıldı. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, banka bu kez bazı işlemler için rüşvet vermek ve değerli metal sözleşmelerinde manipülasyonlarla ilgili olarak 125 milyon dolar ceza ödedi. Banka, fazla açıklama yapmadı ve “2008 ile 2017 arasındaki olayların sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi. Böylece soruşturma kapatıldı.

Ancak bu kez Manhattan Savcısı Cyrus R. Vance ve New York Başsavcısı Letitia James, Başkan Donald Trump'a karşı Deutsche Bank'ı ifadeye çağırdı. Başkan seçilmeden önce, zordaki Trump'a kredi açan tek kurum olan Deutsche Bank, hem ondan yaklaşık 300 milyon dolar alacaklı, hem de ona karşı yürütülen soruşturmanın bir parçası oluyor.

Frankfurt merkezli Deutsche Bank'tan, Trump'un Rus oligarklarıyla olan bağlantıları ile ilgili belge talep ediliyor. Banka da bu belgeleri vermek zorunda.

Demokratlar Trump’ın azli için baskıyı arttırıyor

Trump, kendi sosyal medya platformunu kuracağını açıkladı

Twitter, Trump'ın kampanya hesabını da kapattı

Trump'tan Twitter öfkesi: Ben de kendi platformumu kuracağım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)