BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump yaptırımları Rus milyarderleri daha da zenginleştirdi ----

Trump yaptırımları Rus milyarderleri daha da zenginleştirdi

Trump yaptırımları Rus milyarderleri daha da zenginleştirdi
30 Aralık 2019 - 17:47 www.finansgundem.com

23 Rus milyarder 2019’da varlıklarına 52,9 milyar dolar ekledi. Rusya’nın en zengin adamı 8,5 milyar dolar kazandı.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’ya karşı ABD yaptırımları devam ederken, Rusya’nın en zenginleri için iyi bir yıl oldu. 23 Rus milyarder 2019’da varlıklarına 52,9 milyar dolar ekledi. Geçen seneki düşüşü telafi etmiş oldular.

Metal sektöründen Vladimir Potanin 8,5 milyar dolar ile en çok kazanan oldu. Rusya'nın en zengin kişisi unvanlı Potanin, dünyanın en büyük rafine nikel üreticisi olan MMC Norilsk Nickel’e sahip.

KAZANAN KAZANANA…

Rusya’nın ikinci büyük zengini Vagit Alekpero yılın başından bu yana 6,2 milyar dolar kazandı. Rusya’nın en büyük petrol şirketinden biri olan Lukoil’in sahibi olan Alekpro’nun 22,3 milyar dolar serveti bulunmakta. Onu, Rusya'nın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz üreticisi olan Novatek'e sahip Leonid Mikhelson ve Gennady Timchenko takip ediyor.

Rus hisse senetleri ABD yaptırımlarına rağmen dolar getirisi bazında en iyi performansını gösterirken, para birimi dünya çapında en iyi ikinci yükselişi gerçekleştirdi.

YAPTIRIMLAR ARTTI, SERVETLER DE…

ABD Senatosu, 2016 seçimine müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya hakkında uzun zamandır tartışılan yaptırımları onaylamış, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaptırımlara "cehennemden gelen yaptırımlar" adını vermişti.

Hisseden servete tüm yüksek kazançların ise ABD'nin yaptırımlarının artması tehdidine rağmen gelmesi dikkatleri çekti. Gelecekte yaptırımların devam edeceği belli değil.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)