BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrump tıbbi esrarı tekrar yasa dışı mı yapacak?----

Trump tıbbi esrarı tekrar yasa dışı mı yapacak?

Trump tıbbi esrarı tekrar yasa dışı mı yapacak?
15 Kasım 2016 - 08:32 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, tıbbi alanda kullanılan esrarla ilgili çalışma yapması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde her ne kadar tıbbi esrar kullanımı yaygın olsa da, Donald Trump'ın başa geçmesiyle birlikte bu yasallaştırmanın geri çekilebileceği yönünde söylentiler var. Üstelik Cumhuriyetçi seçmenin sadece yüzde 41'i esrarın yasallaştırılmasına 'evet' diyor.

Trump'ın 'yasal esrar' konusunda vereceği kararlar seçmenleri açısından da önem teşkil ederken, şimdilik esrar endüstrisi endişeli değil. Marihuana Politika Projesi sözcüsü de konuya dair bir açıklama yaparken;

'Sonuçları kesinlikle bekliyoruz fakat şu anda endişelerimiz yok. Sadece stratejimizin değişmeyeceğini söyleyebilirim. Biz de herkes gibi bekleyeceğiz ve neler olacağını göreceğiz' şeklinde konuştu.

Her ne kadar seçmenleri buna karşı olsa da, Donald Trump'ın kendisi tıbbi esrar kullanımının bir destekçisi ve geçmiş yıllarda da bunun önemli olduğunu, eyaletlerde tıbbi esrar kullanımının yasallaştırılması gerektiğini dile getirmişti.

Fakat asıl sorun bunu Donald Trump'ın kendisinin istemesi değil, seçmenlerinin istememesi. Amerikan halkının yüzde 60'lık kesimi tıbbi esrarı onaylasa da, Cumhuriyetçi seçmenin sadece yüzde 41'i bu duruma onay veriyor ve Trump kararında geri adım atabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)