BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump 'sus payı' ödemesi davasının düşürülmesini talep etti----

Trump 'sus payı' ödemesi davasının düşürülmesini talep etti

Trump 'sus payı' ödemesi davasının düşürülmesini talep etti
05 Ekim 2023 - 20:13 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı Donald Trump, film yıldızı bir kadına 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla açılan cezai davanın düşürülmesini talep etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump 'sus payı' ödemesi davasının düşürülmesini talep etti. Trump’ın avukatı Todd Blanche tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, söz konusu davanın "siyasi motivasyonlu suçlamalardan oluşan karışık bir paket" olduğu savunuldu.

Dilekçede, "Bu yargılamaların beklemede olması ve başlatılma şekli, cezai adalet sürecinin bütünlüğünün sorgulanmasına yol açıyor. Bu dava temel yasal süreç ilkeleriyle tutarsız ve 2024 başkanlık seçimlerinde önde giden adayın kampanyasını engelliyor." ifadeleri kullanıldı.

Manhattan bölge savcılığının, soruşturmanın başlatılmasından sonra 5 yıl beklediği, Trump’ın 2024 başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladıktan sonra iddianameyi jüri önüne getirdiği savunulan dilekçede, "Geciktirilme nedeniyle savcılık, Başkan Trump'a önyargılı davrandı, devam eden başkanlık kampanyasına müdahale etti ve yasal süreç haklarını ihlal etti." değerlendirmesini yaptı.

Dilekçede, buna göre mahkemenin iddianameyi reddetmesi veya alternatif olarak gecikmenin nedenini belirlemek için ayrı duruşma yapması gerektiği talebi dile getirildi.

Trump, büyük jüri tarafından suçlanmıştı

ABD'de 2024 Başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısının film yıldızı Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Trump, söz konusu "sus payı" ve bununla ilgili kayıtlarda, sahtekarlık yapmaktan 4 Nisan'da New York'ta hakim karşısına çıkmıştı.

Manhattan Başsavcılığınca kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, hakkındaki iddiaları "siyasi cadı avı" olarak nitelemiş ve suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak gördüğünü belirtmişti.

Trump, "Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan" olarak kayıtlara geçmişti.

Söz konusu davanın sonraki duruşma tarihi 25 Mart 2024 olarak belirlenmişti.

Öte yandan Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili New York'ta açılan diğer bir hukuki dava ile ilgili duruşmalar da 2 Ekim'den bu yana devam ediyor.

New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Söz konusu davanın aralık ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

Trump'tan yargıca ağır eleştiri: Neye karar vereceğini zaten biliyor

 

ABD eski başkanı Donald Trump yeniden mahkemede

 

Trump'ın yargılandığı davada bir itiraf

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)