BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Schiff'in vatana ihanetten tutuklanmasını istedi----

Trump Schiff'in vatana ihanetten tutuklanmasını istedi

Trump Schiff'in vatana ihanetten tutuklanmasını istedi
30 Eylül 2019 - 15:41 www.finansgundem.com

Ukrayna skandalıyla hakkında azil işlemi başlatılan ABD Başkanı, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin Demokrat Partili Başkanı Adam Schiff'in tutuklanması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 25 Temmuz'da Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'le yaptığı görüşmenin yarattığı deprem büyüyor.

Bir CIA görevlisinin şikayetiyle ortaya çıkan görüşmenin dökümünde, Trump'ın Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy'den gelecek yılki başkanlık seçimlerindeki olası rakibi Joe Biden'ın oğlu hakkındaki yolsuzluk iddialarına yeniden bakılmasını istediği ortaya çıkmıştı. Biden'ların herhangi bir yolsuzluğa karıştığına dair kanıt bulunmuyor.

Muhalefetteki Demokrat Parti'nin hakkında resmen azil işlemi başlattığı Trump ise, bugün karşı bir hamleyle yanıt verdi. ABD lideri,Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin Demokrat Partili Başkanı Adam Schiff'in tutuklanmasını istedi. Trump'ın Schiff'e yönelttiği suçlama ise, vatana ihanet.

Schiff, hafta sonu Kongre’nin Trump’ın Rusya lideri Vladimir Putin ve diğer dünya liderleriyle telefon konuşmalarının dökümünü almaya kararlı olduğunu söylemiş ve Başkan’ın ulusal güvenliği tehlikeye atmış olabileceğini vurgulamıştı.

Peş peşe Twitter mesajları paylaşan Başkan Trump, Demokrat Parti'li siyasetçinin sahte ve berbat yasa dışı açıklamalar yaptığını söyledi.

Schiff, hafta sonu ayrıca muhbirin İstihbarat Komisyonu’yla anlaşarak bir oturumda yer almayı kabul ettiğini bildirmişti. Kongre üyesi olan Demokrat Parti'li Schiff, skandalın ardından yaptığı ilk açıklamada ise CIA ajanını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)