BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, kamuda asla görev almamalı!----

Trump, kamuda asla görev almamalı!

Trump, kamuda asla görev almamalı!
24 Aralık 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

ABD tarihinin en trajik olaylarından 6 Ocak kongre baskınını araştıran komite, Trump'ın bir daha asla kamuda görev almaması gerektiğine dair Temsilciler Meclisi'ne tavsiyede bulundu. Kamu yasağı ayaklanmaya karışan sivilleri de kapsıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınıyla ilgili Temsilciler Meclisinde kurulan 6 Ocak Soruşturma Komitesi, eski Başkan Donald Trump'ın "ayaklanmayı kışkırttıktan" sonra bir daha kamu görevine aday olmasına "asla" izin verilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Komitenin perşembe gecesi yayınladığı 845 sayfalık raporda Komite Başkanı Bennie Thompson, "Ülkemiz, mağlup bir başkanın demokratik kurumlarımızı altüst ederek ve şiddeti körükleyerek kendisini başarılı bir tirana dönüştürmesine izin vermeyecek kadar ilerledi" açıklamasında bulundu.

Belge, kanun yapıcıları Trump ve "ayaklanmaya karışan" diğer kişilerin "federal ya da eyalet, sivil ya da askeri" görevlerden men edilebilmeleri için yasal düzenleme yapmaya çağırıyor.

18 ayda bin kişi ile görüşülmesi sonrası hazırlanan raporda ayrıca seçim yasasında reform gerekliliği, aşırılık yanlısı gruplar üzerindeki kontrolün federal düzeyde artırılması da diğer tavsiyeler arasında yer aldı.

Komite tarafından yürütülen soruşturmaya Cumhuriyetçiler her aşamada karşı çıkmış, ocak ayında Temsilciler Meclisi'nde Demokratların çoğunluğu kaybetmesi nedeniyle verilen tavsiyelere dikkate alınmaması ihtimali güçlenmişti.

Rapor, komite tarafından Trump'ın baskındaki rolü ve Florida'da sakladığı devlet sırları ile ilgili federal soruşturmaları yürüten bağımsız savcı Jack Smith'e teslim edildi.

Raporun açıklanmasından önce CNN'e konuşan Komite Başkanı Thompson, "Sunduğumuz kanıtlar sonucunda Adalet Bakanlığı'nın eski Başkan Trump'ı suçlayacağına inanıyorum" dedi.

Soruşturma Komitesi, 13 Ekim'deki oturumunda, Trump'ın baskın konusunda ifade vermesi için celp çıkarmıştı. 15 Kasım'da ise Trump celp kararının iptali için mahkemeye başvurmuş ve ifade vermeyi reddettiğini duyurmuştu. (Euronews)

 

Kongre baskınına dair nihai rapor yayınlandı

ABD'li sağcı siyasetçi: Kongre baskınını biz organize etseydik, kazanılırdı

Trump kendi dijital kartını çıkardı!

Trump: Amerika'nın bir süper kahramana ihtiyacı var

Musk ifşa etti: Trump neden sansür yedi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)