BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, ilaç konusunda anlaşamadığı doktoru kovdu----

Trump, ilaç konusunda anlaşamadığı doktoru kovdu

Trump, ilaç konusunda anlaşamadığı doktoru kovdu
23 Nisan 2020 - 10:17 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın korona virüs süresince en çok övdüğü ilaç olan sıtma ilacı hidroksiklorokin yüzünden kriz çıktığı ortaya çıktı. BARDA isimli kuruluşun direktörü olan Dr. Rick Bright, "Trump'ın önerdiği ilacı sorgulayınca beni görevden aldılar" dedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın sıklıkla övdüğü korona virüs ilacı hidroksiklorokin, üst  düzey bir bilim insanını işinden etti. ABD’de çalışmalarına devam eden Biyomedikal  Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurulu (BARDA) Direktörü Dr. Rick Bright, Trump’ın desteklediği ve tıbbi olarak tartışmalara sebep olan sıtma ilacı hidroksiklorokin yüzünden işinden kovulduğunu açıkladı.

BARDA’da çalışamalarına devam eden Dr. Bright bu ilaca karşı çıkması üzerine görevinden alınarak Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde görevlendirildiğini söyledi. Dr. Bright, “Hidroksiklorokin almak için üzerimde baskı vardı ve Başkan’ın ‘korona virüsle mücadelede muhtemel oyun değiştirici ilaç’ olarak tanıttığı ilaç üzerinde belirsizlik hakimdi. Ben hükümetin böyle bir ilaca bu kadar çok para vermesine tepki gösterdim” dedi.

Bright, “Sesim çıktı çünkü ben bu ölümcül virüsle siyaset ya da adam kayırma ile mücadele edilemeyeceğini biliyorum. Ben bilimle yol göstermeye inanıyorum” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)