BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTrump destekçisi milyarder yatırımcıdan teşvik paketi uyarısı----

Trump destekçisi milyarder yatırımcıdan teşvik paketi uyarısı

Trump destekçisi milyarder yatırımcıdan teşvik paketi uyarısı
03 Kasım 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

Trump yandaşlığıyla bilinen milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach ABD ekonomisine teşvik paketi gelmemesi halinde bunun bir felaket olacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimlerine çok az bir süre kala Biden anketlerde önde gidiyor. Ancak Trump destekçisi olarak bilinen milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach Trump’ın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakıyor. Bununla birlikte başkanlık yarışının sonucu ne olursa olsun ABD kendisini birden fazla eyalette taşkınlıkların olduğu bir süreçte bulabilir.

Marketwatch’un haberine göre yatırım araştırmaları firması Rosenberg Research’ün kurucusu David Rosenberg’in programın katılan Gundlach, Trump’ın kazanmasına yönelik 2016 yılına göre çok daha az şüphe duyduğunu belirterek o dönemlerde sadece bir avuç insanın Trump’ın uzun süreli adaylığını ciddiye aldığını hatırlatıyor.

Gundlach daha önce ABD seçimlerine olan beklentilerini açıklamıştı. Ancak Forbes’in verilerine göre 2,2 milyar dolar net serveti bulunan milyarder yatırımcı Rosenberg’e verdiği röportajda ekonomiye ilişkin öngörülerde de bulundu.

Gundlach teşvik paketinin gelmemesi ihtimaline ilişkin değerlendirmelerinde, “Ekonomi halihazırda parçalanmış durumda. Fakat teşvik paketi gelmezse bu bir felaket olur” ifadelerine yer verdi.

Milyarder yatırımcı paketin miktarına ilişkin ifadelerinde ise, “Piyasaya para saçmak gibi ekonomik araçları körce kullanırsanız bunun ekonomiye etkisi fazlasıyla dengesiz olacaktır. Büyük bir sarsıntının ardından bir şok sonrası süreç gerçekleşir” dedi.

ABD bölünebilir mi?

'ABD demokrasiye olan inancını kaybedebilir mi?' sorusunda Gundlach, “İnsanlar demokrasi konseptine güçlü bir şekilde bağlı ve yine de Çin totaliter bir rejimin altında muazzam bir büyüme ve çok daha iyi bir altyapı sahibi oldu. Sonuçlarımız kötü olduğunda biz ne yapıyoruz? Bu konuda değişiklik yapabilir miyiz? Evet, bu mümkün. Bana kalırsa gelecek altı yılda kayda değer değişiklikler göreceğiz” sözleriyle cevap veriyor. Milyarder yatırımcıya göre bu kayda değer değişiklikler ABD’nin birden fazla ülkeye bölünmesini dahi içerebilir.

Bu örnek aslına bakılırsa Gundlach’ın finansal piyasaları nasıl gördüğünü oldukça iyi açıklıyor.

Enflasyon canavarı ABD'nin ensesinde

Milyarder yatırımcı ABD ekonomisini çok farklı bir dönemin beklediğini belirterek, “Bence ekonomik göstergelerin düz bir şekilde ilerleyeceği bir döneme giriyoruz” dedi. Gundlach’a göre aşırı yükselen enflasyon dezenflasyona ya da düpedüz deflasyona dönüşebilir.

Gundlach, “Uzun vadeli tahvillerden nefret ederim. Fakat bir miktar alınması gerekiyor ve deflasyon ortamında portföyünüzün korumada olmasını istersiniz” ifadelerine yer verdi.

Doların küresel piyasalarda değer kaybetmesiyle altın da iyi bir koruma yatırımına dönüştü. Son on yıldaki ABD hisse senetlerinin başarılı performansının ardından özellikle Hindistan olmak üzere gelişmekte olan piyasalar ABD ve Avrupa’ya göre para yatırmak için daha uygun yerler haline geldi. Gundlach ABD ve Avrupa piyasalarını, “kötü demografisi olan, iyi yönetilmeyen ve Brexit tipi sonuçlara karşı savunmasız” olarak tanımladı.

Değeri 1 trilyon doların üzerindeki 4 ABD şirketi

 

Tarihi rekor beklentisi! ABD'liler bugün başkanlarını seçiyor

 

ABD'de seçimlere saatler kala miting maratonu hız kesmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)