BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump California'da bilime meydan okudu----

Trump California'da bilime meydan okudu

Trump California'da bilime meydan okudu
15 Eylül 2020 - 06:41 www.finansgundem.com

California'yı ziyaret eden Trump, orman yangınları konusunda bilgi aldı. Küresel ısınma açıklamalarına "havalar soğuyacak" diye karşı çıkan Trump, Valinin 'Bilim öyle demiyor' sözüne "Bilimin bunu gerçekten bildiğine inanmıyorum" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, California ziyaretinde, bu eyalette süren orman yangınları hakkında yerel yetkililer ile görüşerek bilgi aldı ve federal hükümetin gerekli desteği vermeyi sürdüreceğini belirtti.

Trump, California ziyareti esnasında, orman yangınlarını görüşmek ve bilgi almak için, aralarında California Valisi Gavin Newsom'ın da bulunduğu yerel yetkililerle bir araya geldi.

Yerel yetkililerin, orman yangınlarının büyüme sebebi olarak, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıklarını göstermesinin ardından Trump, "Havalar daha da soğuyacaktır, göreceksiniz." yorumunda bulundu.

Trump, California Doğal Kaynaklar Ajansı Sekreteri Wade Crowfoot'un, "Ancak bilim adamları havaların daha da ısınacağını söylüyor." demesi üzerine ise "Ben bilimin bunu gerçekten bildiğini sanmıyorum." yanıtını verdi.

YEREL YÖNETİMİ SUÇLADI

Orman arazilerinde düşen yaprakların, kuru kereste ve çalıların düzenli temizlenmediği gerekçesiyle Demokrat eyalet valilerini eleştiren Trump, “Arazide yıllardır yapraklar, kuru yapraklar olunca, bu alev almalarına neden oluyor. Bu yangına benzin dökmek gibi. Bu konuda bir şeyler yapmalılar” diye konuştu.

Vali Newsom ise orman idareciliği konusunda eksiklerin olduğunu kabul etmekle birlikte, California’da ormanlık arazinin sadece yüzde 3’ünün eyalete ait olduğuna dikkati çekti. Newsom, bu konuda federal hükümetten diyalog ve destek beklediklerini vurguladı.

Öte yandan Trump, orman yangınlarında vatandaşların kurtarılmasında yer alan bazı Ulusal Muhafızlara madalya taktı.

ABD'nin batı yakasındaki California, Oregon ve Washington eyaletlerinde son bir ayda en az 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangınları etkisini sürdürüyor.

Yangınların ilk başladığı eyalet olan California'da 15 Ağustos'tan bu yana düşen 13 binden fazla yıldırım, 900'den fazla yangına neden olmuş, 64 binden fazla kişi tahliye edilmiş, 12 bin 500 kilometrekareden fazla ormanlık alan kül olmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, California'daki yangınları "büyük afet" ilan ederek federal yardıma onay vermişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)