BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump BMGK'nın İsrail kararına çok kızdı----

Trump BMGK'nın İsrail kararına çok kızdı

Trump BMGK'nın İsrail kararına çok kızdı
24 Aralık 2016 - 04:55 www.finansgundem.com

ABD'nin seçim kazanmış başkanı Trump, BMGK'da engellemeye çalıştığı İsrail aleyhine kararın çıkmasına tepki gösterdi. Trump, "20 Ocak'tan sonra her şey farklı olacak" dedi

İsrail’in işgali altında tuttuğu Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini “derhal ve tamamen” durdurmasını talep eden kararın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) kabul edilmesi, ABD Başkanlığı görevini 20 Ocak'ta devralacak olan Donald Trump'ı öfkelendirdi.

Dünkü oylamada BMGK’nın 14 üyesi “evet” oyu kullandı. BMGK’da İsrail’e yönelik eleştirilerin karşısında duran ve 2011’de İsrail’in yasa dışı yerleşim birimlerini kınayan karar tasarısını veto eden ABD ise ilk defa “çekimser” oy kullandı. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, “Karar gerçekleri yansıtıyor ve geçmişteki ABD politikalarıyla da uyuşuyor” dedi.

TRUMP ÖFKELİ

Obama yönetiminin, İsrail’i kınayan kararı veto etmemesi tarihi bir karar olarak nitelendirilirken, görevi 20 Ocak’ta devralacak ABD’nin yeni Başkan Donald Trump’ın ise ilk diplomatik yenilgisini BMGK’da aldığı belirtiliyor. Trump, Obama yönetimini karar tasarısını veto etmeye çağırmış, ayrıca kararı öneren Mısır’ın Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi’yi bizzat arayarak oylamayı ertelemesini istemişti. Mısır’ın oturumu erteleme kararı almasından sonra tasarı bu kez Yeni Zelanda, Malezya, Venezuela ve Senegal tarafından BMGK’ya getirildi. Trump’un müdahalesi sonrasında oylamayı erteleten Mısır bu kez “evet” oyu kullandı.

Kararın çıkmasını önlemek için harcadığı çabalardan sonuç alamayan Trump, “20 Ocak’tan sonra her şey farklı olacak” açıklaması yaptı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)