BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump aşı çalışmalarını hızlandıracak programı açıkladı----

Trump aşı çalışmalarını hızlandıracak programı açıkladı

Trump aşı çalışmalarını hızlandıracak programı açıkladı
16 Mayıs 2020 - 04:09 www.finansgundem.com

ABD Başkanı'nın Warp Speed (ışık hızından daha hızlı) adını verdiği program, umut vadeden 14 aşı çalışmasının daha hızlı araştırılmasına ve onay sürecine alınmasıyla başlayacak. Bilim insanları ise programı gerçekçi bulmadı

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüs aşısı geliştirilmesinin hızlandırılması amacıyla yeni bir program başlattı. Program umut vadeden 14 aşı çalışmasının daha hızlı araştırılmasına ve onay sürecine alınmasıyla başlayacak.

Donald Trump, projeye Warp Speed (Işık Hızı Ötesi) Operasyonu adını verdi, ülkesinin nükleer silah geliştirmesinden bu yana bu kadar kapsamlı bir projeye imza atmadığını söyledi.

Trump projeyle, korona virüse karşı etkinliği kanıtlanmış bir aşıyı mümkün olan en kısa sürede geliştirmeyi, üretmeyi ve dağıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

"(Aşıyı) yıl sonundan önce, hatta belki daha bile erken bulmak istiyoruz" diyen Trump, aşı bulunmasıyla ilgili ilerlemenin "rekor bir hızda" devam ettiğini ancak ABD'nin aşı olsun ya da olmasın normalleşme sürecine başlaması gerektiğini vurguladı.

Bilim insanları gerçekçi bulmadı

Ancak Trump'ın açıkladığı takvim bilim insanları tarafından gerçekçi bulunmadı.

Baylor Üniversitesi'nden Korona virüs Aşı Ekibi Direktörlerinden Dr. Peter Hotez, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bunun nasıl olacağını anlamadım" dedi.

Hotez, korona virüse karşı aşının önümüzdeki aylarda geliştirilmesinin mümkün olduğunu ancak bunun genel halkın kullanımına açılmasına yetecek düzeyde güvenli verinin toplanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Aşı geliştirme projesinin başında ilaç firması GlaxoSmithKline'ın eski yöneticilerinden Moncef Slaoui olacak.

Projenin operasyon müdürü ABD'li General Gustave Perna.

Trump'ın görevden aldığı sağlık uzmanı Rick Bright ise salgınla daha etkin mücadele edilmemesi halinde, "ABD'nin modern tarihinin en karanlık kışını" yaşayabileceği uyarısında bulunmuştu. (BBC Türkçe)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)