BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTrabzon'a 'çizme' büyük geldi----

Trabzon'a 'çizme' büyük geldi

Trabzon'a 'çizme' büyük geldi
20 Şubat 2014 - 19:26 www.finansgundem.com

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ilk maçında İtalya'nın Juventus takımıyla deplasmanda karşılaştı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ilk maçında İtalya'nın Juventus takımıyla deplasmanda karşılaştı.

İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Belarus Futbol Federasyonu'nda Alexey Kulbakov yönetti.

Juventus 15. dakikada savunmanında hatasıyla 1-0 öne geçti. Juventus adına golü Osvaldo kaydetti. Karşılaşmada ilk yarı Juventus'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçın bu skorla sona ermesi beklenirken 90+3'de Juventus'un ikinci golü geldi. Pogba'nın kaydettiği golle Juventus maçı 2-0 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj yakaladı.

KADROLAR

JUVENTUS: Buffon, Caceres, Ogbonna, Peluso, Bonucci, Pogba, Marchisio, Pirlo, Isla, Tevez, Osvaldo
TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut, Kadir, Zokora, Bourceanu, Colman, Olcan, Özer, Emre

Avrupa'da bileği bükülmüyor

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda İtalya'nın Lazio takımı ile 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamlayan ve Juventus ile eşleşen Trabzonspor, yenilmezlik unvanını sürdürmek istiyor. En son 23 Şubat 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo-mavililer, o günden beri Avrupa'da yenilmezlik unvanını sürdürüyor.

Karadeniz ekibi, bu dönemde oynadığı 14 Avrupa kupası maçında 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek başarılı bir grafik ortaya koydu.
Juve ile ilk, İtalyanlar ile 13. randevu 
Bordo-mavililer, Avrupa arenasında daha önce İtalyan takımlarıyla ikişer kez Inter ve Lazio, birer kez de Cagliari ve Perugia olmak üzere 6 kez eşleşti. İtalyan takımı ile yedinci kez eşleşen Karadeniz ekibi, bu ülke takımlarıyla 13. karşılaşmasına çıkacak.

Trabzonspor, İtalyan takımlarıyla yaptığı 12 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. İlk olarak 1983-1984 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda Inter ile eşleşen bordo-mavili takım, sahasında 1-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 yenilerek tura veda etti. 28 yıl sonra tekrar Inter ile UEFA Avrupa şampiyonlar ligi (B) Grubu'nda eşleşen Karadeniz ekibi, İtalya'da ilk maçı Celustka'nın attığı golle 1-0 kazanarak adından söz ettirirken sahasında da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

1993-1994 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Cagliari ile eşleşen Karadeniz ekibi, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibi ile deplasmanda golsüz beraberlikle yenişemeyince elenen taraf olmuştu.

1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde sahasında ve deplasmanda Lazio'ya 2-1 yenilen Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçememişti. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 19 yıl sonra tekrar eşleştiği Lazio karşısında sahasında 3-3, deplasmanda 0-0 berabere kalmış ve grubu rakibinin önünde lider tamamlamıştı.

Bordo-mavili takım, UEFA İntertoto Kupası'nda 1999-2000 sezonunda Perugia takımına sahasında 2-1 yenilmiş ancak deplasmanda 3-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle hükmen galip gelerek rakibini saf dışı bırakmış ve ilk kez bir İtalyan takımını eleme başarısı göstermişti.

Karadeniz ekibi, İtalyan takımları karşısında 13 gol atarken kalesinde de 13 gol gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)