BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivToyota, ABD’de 280 bin aracı geri çağırdı----

Toyota, ABD’de 280 bin aracı geri çağırdı

Toyota, ABD’de 280 bin aracı geri çağırdı
24 Şubat 2024 - 10:52 www.finansgundem.com

Toyota, araçların otomatik şanzımanlarının belirli parçalarının vites boşa alındığında dahi ayrılmamasından dolayı ABD’de 280 bin aracı geri çağırdı.

Japon otomotiv devi Toyota, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 280 bin kamyonet ve SUV tipi aracı, boş vitesteyken hareket ettiren otomatik şanzıman sorunu nedeniyle geri çağırdığını duyurdu.

2022 ila 2024 model yıllarına ait markanın Tundra model kamyonetleri ve Japon firmasının lüks modellerini üreten Lexus'un LX 600 SUV modellerinin yanı sıra geri çağrılacak modeller arasında 2023 ve 2024'te üretilen Sequoia SUV modeller de bulunuyor.

Toyota'dan yapılan açıklamada, araçların otomatik şanzımanlarının belirli parçalarının vites boşa alındığında dahi ayrılmamasından dolayı motor gücünün bir kısmının tekerleklere aktarılabildiği ifade edildi. Bu nedenle de frene basılmaması durumunda araçlar düz yüzeylerde düşük hızda ilerlemeden kaynaklı kazalara neden olabiliyor.

Sorunun çözümü için yetkili garajlarda şanzıman sisteminin yazılımında değişikliğe gidileceği belirtilirken Japon şirket şu ana kadar bu sorun nedeniyle bir kaza ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi paylaşımında bulunmadı. 

Toyota, araç sahiplerinin nisan ayı sonuna kadar bilgilendirileceğini belirtti.(euronews)

Toyota'dan elektrikli otomobillere 1,3 milyar dolar yatırım

 

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdı

 

Toyota'da 20 yılın en büyük işçi zammı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)