BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivToyota'dan elektrikli otomobillere 1,3 milyar dolar yatırım----

Toyota'dan elektrikli otomobillere 1,3 milyar dolar yatırım

Toyota'dan elektrikli otomobillere 1,3 milyar dolar yatırım
07 Şubat 2024 - 00:15 www.finansgundem.com

Toyota, ABD'de bulunan elektrikli SUV aracının tesisine 1,3 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, bu yatırım ile birlikte toplam yatırımın 10 milyar dolara çıktığı belirtildi

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota, ABD pazarı için tamamen yeni, üç sıralı elektrikli SUV aracının montajı da dahil olmak üzere gelecek elektrifikasyon çalışmaları için Kentucky'deki tesisine 1,3 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, yeni yatırımla Toyota'nın fabrikaya yaptığı toplam yatırımın yaklaşık 10 milyar dolara çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, ABD pazarı için tamamen yeni, üç sıralı elektrikli SUV aracının montajı da dahil olmak üzere gelecek elektrifikasyon çalışmaları için Kentucky'deki tesise 1,3 milyar dolarlık yatırım yapılacağı bildirildi.

Yatırımın, şirketin daha önce duyurduğu Kentucky tesisindeki elektrikli araç montajını destekleyeceği belirtilen açıklamada, ayrıca tesise batarya montaj hattının da ekleneceği aktarıldı.

Toyota'nın Kentucky'deki üretim tesisi, otomobil üreticisinin 1986'dan bu yana Kuzey Amerika operasyonlarının merkezi konumunda bulunuyor.

Yaklaşık 9 bin 400 işçiye istihdam sağlanan tesisin yılda 550 bin araç üretme kapasitesine sahip olduğu kaydediliyor.

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdı

 

Toyota'da 20 yılın en büyük işçi zammı

 

Tesla, kârlılıkta Toyota'yı 8'e katladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)