BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTovivanen: Burada çirkin bir şey yapılıyor ve İsveç sistemi bozuluyor----

Tovivanen: Burada çirkin bir şey yapılıyor ve İsveç sistemi bozuluyor

Tovivanen: Burada çirkin bir şey yapılıyor ve İsveç sistemi bozuluyor
26 Ağustos 2023 - 18:56 www.finansgundem.com

İsveç'te Kuran-ı Kerim'i yakmaya çalışan rak asıllı Salwan Momika'ya itiraz eden İsveçli Patrick Tovivanen, "Burada çirkin bir şey yapılıyor ve İsveç sistemi bozuluyor. Bu gibi eylemlerin durdurulması lazım." dedi

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya yüksek sesle itirazını dile getirdiği için provokasyonun düzenlendiği bölgeden polis tarafından uzaklaştırılan İsveçli Patrick Tovivanen, Irak asıllı Salwan Momika'nın, sistemi bozarak İsveç ile bir oyuncak gibi oynadığını söyledi.

Başkent Stockholm'de Irak asıllı Momika'nın Sergelstorg Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim'i yakmasını eleştirerek güvenlik şeridinin arkasında bağıran İsveçli Tovivanen'i sivil polis, susturarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Olay yerinde tepkisini ortaya koyarken Momika'nın İsveç ile bir oyuncak gibi oynadığını ve sistemi bozduğunu söyleyen Tovivanen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada çirkin bir şey yapılıyor ve İsveç sistemi bozuluyor. İster sağcı olsun, ister solcu olsun İsveç'te yaşayan bir siyasetçi ya da başka biri, sakin olmalı ve kaos çıkarmamalı. Bu gibi eylemlerin durdurulması lazım." diye konuştu.

Tovivanen, provokasyona tepkisini yüksek sesle dile getirdiği sırada Momika'nın yaptıklarını savunan bir vatandaşa da "Yaşlı başlı adamsın, yakında tabuta gireceksin. İsveç'i berbat eden bu adamı mı savunuyorsun?" diyerek karşı çıktı.

Yüksek sesle tepkilerini ortaya koyan iki genç de polis tarafından gözaltına alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Eylem sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika'ya 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik etti.

Bu arada Stockholm Polisi, Momika'nın ülke genelinde iki ay içinde 20 noktada Kur'an-ı Kerim yakmak için izin başvurusunda bulunduğunu, bu başvuruların hepsinin büyük olasılıkla onaylanacağını belirtti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı

İsveç, ulusal terör tehdit seviyesini 4. kademeye çıkardı

Çelik'ten İsveç'e Erdoğan'ı hedef alan provokasyon tepkisi

Dışişleri'nden İsveç'te Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlara kınama

İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda bir çalışan silahla vuruldu

Suudiler, İsveç'te yakılan kutsal kitaplar için acil müdahale bekliyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.27 Ağustos 2023 08:34

    KUTSAL KİTAPLARI YAKMA İZNİ VERENLER DE KÖTÜLÜK PEŞİNDE OLDUKLARI İÇİN SUÇLUDUR ONLAR DA TUTUKLANIP YARGILANIP 19 YIL (2 YIL HAPİS YETERSİZ OLUR) HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMALIDIR