BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTogg yeniden dünya sahnesinde----

Togg yeniden dünya sahnesinde

Togg yeniden dünya sahnesinde
10 Ocak 2024 - 13:12 www.finansgundem.com

ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES 2024 fuarında, Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yeni modeli T10F tanıtıldı. İşte 10 maddede tasarımıyla öne çıkan modelin detayları...

Togg, ABD'nin Las Vegas şehrinde başlayan dünyanın en büyük turistik elektronik fuarı CES 2024'te yer aldı. CES 2022'de dünya çapında ses getiren Konsept Akıllı Cihaz (Transition Consept Smart Device) ile dünyasını markasını lansmanını yapan, CES 2023'te ise akıllı bir cihazdan fazlasını temsil eden Beyond X deneyimi yönetimiyle buluşturan TOGG, CES 2024'te ikinci akıllı cihaz T10F' yi dünya sahnesine çıkardı.

"T10F'yi 2025'ten itibaren kullanıcılarımızla buluşturacağız"

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, TOGG standında, uluslararası kabul edilen ve medya mensuplarının yer gösterimi açılış sunumunda konuşmasında, bu yılın üçüncü kez dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES'e katıldıklarını söyledi.

Fuarda, bütün faaliyet alanları Profili ile buluşturdukları ürün ve güncellemeleri zamanında ve gelecek kapasitelerini anlattıklarını dile getiren Karakaş, bunun yanı sıra ikinci akıllı cihazlar T10F ile dünya çapındaki karşıtlarının ortaya çıktığını anlattı.

Karakaş, C segmentindeki ilk akıllı cihazlar T10X'in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış ikinci akıllı cihazlar T10F'yi dünya sahnesine çıkarmanın mutluluğunu belirttiğini kaydetti:

"27 Aralık 2019'da yapılan ön gösterimde tabloya ilişkin ilk ipucunu imzalayarak. Bugünse tasarımını güncelleyerek T10F adını taşıyan ikinci akıllı cihazımızı, günümüzün tasarım dinamiklerini gösteren ve sedan modellerinden olan ürünleri de karşılayan bir fastback olarak kullanıcılarımızın beğenisine sunduk. T10F'yi, 2025'ten itibaren Türkiye'den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız."

Karakaş, CES'te ikinci akıllı cihazların yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformu ve temiz enerji çözümlerini yönetim ile buluşturduklarını vurguladı.

Ayrıca Karakaş, T10X'in Avrupa'da ilk olarak Almanya'da yıl sonu itibariyle satışlarına başlayacağı aktarıldı.

600 kilometreye varan menzil seçeneği

Verilen verilere göre, Togg T10F, T10X gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli sermaye ve yeni kalan bir cihaz olarak öne çıkıyor.

2025 yılı içerisinde Türkiye'de, sonrasında Avrupa pazarı kullanıcıları ile buluşacak T10F, RWD (standart menzilli arkadan itiş), RWD (uzun menzilli arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak.

160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

Sadece bir cihaz değil aynı zamanda güç kaynağı

T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak sağlayan cihazlardan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

Bu teknoloji sayesinde Togg sahipleri akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecek.

Uzaktan güncellemeyle sürekli güncel kalmak

T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) sürekli kendini yenileyebilen sürüş destek sistemleri sayesinde sürüş konforu ve konforunu en üst seviyeye yükseltecek.

Euro NCAP programlarının tüm testlerinden en yüksek seviyede olan 5 yıldızlı alacak şekilde tasarlanan T10F, 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam yapısıyla her türlü yol yapısında güvenli bir yakıt tasarrufu sağlayacak.

Trafik işaret algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk özellikli akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine sahip olacak.

Kullanıcılar bu özellikle 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte elleri direksiyondan ayırıp T10F'nin kontrolünü ilerleyebilecekler. Bu özellik V2 donanım özelliklerine sahip olan akıllı özellikler aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesi standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta verileri, sürüş dikkat durumları, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park gösterim özellikleri ile kullanıcılarla buluşacak.

TOGG'un 10 maddeli yeni modeli: T10F

TOGG'un yeni otomobili, günümüzün tasarımının dinamiklerini yansıtan ve sedan modellerinden beklentileri de karşılayan bir fastback olarak otomobilseverlerin karşısına çıktı. TOGG'un yeni modeliyle ilgili merak edilenler 10 maddede ele alındı.

"T10F" model adı

Yeni otomobil modelinin nasıl üretildiği merak edilenlerden biri oldu. Togg'un model isimlendirme sistemi bilimi, model seri tamamlayıcısı olan "T" harfi, Türkiye ve TOGG'un baş harfini temsil ediyor. T harfinin hemen yanında konumlanan "10" sayısı ise segment tanımlayıcı olarak "C segmentine" işaret ediyor.

T10'un yanından gelen "F" harfi de gövde tipi tamamlayıcısı olarak fastback büyütülmüş baş harfinden esinlenildi. Böylece "T10F" model ismi ortaya çıktı.

Otomobilde yeni trend fastback gövde

Otomotiv sektöründe iddialı ve fütüristik tasarımlardan kabul edilen fastback gövde tipi, sedan ve hatchback gövde tiplerinin DNA'sını taşıyor. Ağırlıklı olarak sedan çizgilerine sahip olan fastback otomobillerde, tavandan arka tampona kadar tek bir eğim bulunuyor.

Yan çizgilere dinamik bir şekilde uzanan uzak noktalarda sportif bir görünüm kazandırılıyor. T10F'nin ön kısmında, sportif ön panel entegre edilmiş uzun, ince dönüş modülü ile bir TOGG imzası olan "bumerang" şeklindeki gündüz farları yer alıyor.

Otomotiv markaları özellikle elektrikli yeni modellerde artık SUV yerine fastback tasarımlara yöneliyor. Gelecek yıllarda da otomobilde yeni gövde tipi trendinin fastback olacağı tahmin ediliyor. Bu açıdan TOGG'un bir sedan otomobil üretimi yerine fastback otomobil piyasası sürmesi, otomotiv trendlerine doğru yaklaşmanın bir belirtisi olarak görülüyor.

Ayrıca yeni otomobilde, klasik bir otomobildeki aynalardan farklı olarak kamera şeklinde ayna kullanımına dikkat çekiyor.

T10F'nin üretileceği platform

T10F modeli, Türkiye'de geçen yılın mayıs ayında piyasaya sürülecek ve en çok satılan elektrikli otomobil olan T10X gibi Gemlik'teki akıllı bölgelerde "C platformunda" üretilecek.

Kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli arıza ve yeni kalan bir cihaz olarak öne çıkan T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltilecek.

T10F'nin teknoloji fuarı CES'te tanıtılmasının nedeni

"Otomobilden daha fazlası" sloganıyla yola çıkan TOGG, kendisini bir mobilite markası olarak tanımlıyor.

Ürünlerini, "otomobil" yerine "akıllı cihaz" olarak tanıtan TOGG, bu birliktelik, klasik otomobil fuarları yerine teknoloji fuarlarında çocuk göstermeyi tercih ediyor. TOGG'un özellikle CES fuarını tercih ettiği biliniyor.

T10F'nin Türkiye'de piyasaya çıkacağı yıl

Doğuştan elektrikli T10F, 2025 yılı mart veya nisan yerinde Türkiye'de satışa sunulmadan önce. Bu yıl içerisinde T10F'in deneme testleri ve yıl sonunda da deneme üretimleri gerçekleştirilecek.

T10F modelinin de T10X gibi Türkiye'de pazara sunulmasının ardından Avrupa'da piyasaya çıkması öngörülüyor.

Yeni modelin fiyatı konusu da sosyal medyada çok merak edilenlerden. Ancak henüz yeni tanıtılan bir model için fiyat açıklanması, hem rekabeti olumsuz etkilemesi hem de henüz üretim maliyetlerinin bugünden belirlenememesi nedeniyle olası görülmüyor.

Küresel otomotiv markaları da TOGG gibi yeni modellerin fiyatını araç siparişine hazır hale geldiğinde, piyasanın mevcut şartlarına göre belirliyor.

T10F'nin menzili ve bataryası

TOGG T10F, elektrikli otomobillerin en önemli parçalarından ve kapasite tercihinde bir faktör olan menzil konusunda daha güçlü bir şekilde piyasaya girdi. Yeni otomobille sunulan 600 kilometreye varan menzil seçeneği, T10F'i Türkiye'de şu anda en yüksek menzilli otomobillerden biri sınıfına sunuldu.

T10F, RWD (standart menzilli arkadan itiş), RWD (uzun menzilli arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara sunulacak. 160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

T10F'nin bir güç kaynağı olarak kullanılması

T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak sağlayan cihazlardan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

Bu teknoloji sayesinde Togg sahipleri akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecek. Türkiye'de benzer örneklere sahip bazı otomobillerin güç kaynağı olarak kullanılmasıyla "kahve ve kek" yapılan görüntülerde büyük ilgi görüldü. Ayrıca şubat dönemde deprem felaketinin ortaya çıktığı bazı illerde bu duruma sahip otomobiller güç kaynağı olarak kullanıldı.

Euro NCAP testleri

Togg T10F, Euro NCAP'in tüm testlerinden en yüksek düzeyde olan 5 yıldızlı alacak şekilde tasarlandı. Otomobil, 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam yapısıyla her türlü yol sisteminde güvenli bir sürüş sağlayacak.

Trafik işaret algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk özellikli akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine sahip olacak.

Kullanıcılar bu özellikle 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F'nin kontrolünü ilerleyebilecekler. Bu özellik V2 donanım özelliklerine sahip olan akıllı özellikler aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesi standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta dağılımı, sürücü dikkat dağılımı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park gösterimi özellikleri ile kullanıcılarla buluşacak.

Trumore ile ilgili deneyimler

Kullanıcılar T10X'te olduğu gibi T10F cihazında da TOGG'un mobilite deneyimini yeniden tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla bağlantılı bir deneyim yaşanacak.

Sürücüler, Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik bir deneyimin parçası olacak.

Yerlilik oranı

TOGG'un piyasada mevcut modeli T10X yüzde 51'in üzerinde yerlilik oranıyla üretiliyor. Yeni modelle birlikte yerliliğin yüzde 68'lere çıkması bekleniyor.

Öte yandan, bu yıl Türkiye için 45 bin adet, yurt dışı için de 2 bin adet olmak üzere toplam 47 bin adet T10X üretimini planlayan TOGG, tedarikçileri ve iş ortaklarıyla görüşerek üretimi artırmayı hedefliyor. T10F'nin pazara sunulmasının ardından marka, takip eden yıllarda aynı DNA'yı paylaşan yeni modellerle 2032 yılına kadar 1 milyon adet üretimli elektrikli akıllı cihaz üretmeyi planlıyor.

TOGG, yeni sedan modelinin ilk bileşimini paylaştı

 

Togg'un 2024 yol haritası belli oldu! Çekiliş yok, sipariş var

 

Togg 2023'ü 19 bin 583 araç ile saklanmak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)