BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOBB Enflasyon rakamlarını değerlendirdi----

TOBB Enflasyon rakamlarını değerlendirdi

TOBB Enflasyon rakamlarını değerlendirdi
03 Eylül 2014 - 17:08 www.finansgundem.com

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Başkanı Çetin Osman Budak, enflasyon rakamları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, çekirdek enflasyonun çift haneye çok yakın düzeyde seyretmesinin manşet enflasyon için endişeleri artırdığını bildirdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Budak, ağustos ayı enflasyonun bir önceki aya göre TÜFE'de yüzde 0,09, Yİ-ÜFE'de yüzde 0,42, yıllık enflasyonun ise TÜFE'de yüzde 9,54, Yİ-ÜFE'de de yüzde 9,88 olduğunu hatırlattı.

TÜFE'de işlenmiş gıda ve hizmet sektöründeki enflasyon artışını giyim ve ayakkabı sektöründeki mevsimsel düşüşün telafi ettiğini belirten Budak, Yİ-ÜFE'de ise gıda enflasyonuna giyim ve temel girdi fiyatları da eklenince yüksek Yİ-ÜFE artışının gerçekleştiğini kaydetti.

Gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarındaki yıllık artışın yüzde 14,44 ile son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ifade eden Budak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak bir noktanın da altını çizmek istiyorum, yaşanılan tarım değil gıda enflasyonudur. Bu noktada tarladan sofraya kadar giden sürecin ve sektöre dair dış ticaret politikasının doğru analiz edilmesi gerekiyor. Diğer taraftan çekirdek enflasyonun çift haneye çok yakın düzeyde seyretmesi, manşet enflasyon için endişelerimizi artırmaktadır. Bu veriler ışığında çift haneli enflasyonun görülmemesi önümüzdeki dönemdeki kur düzeyine ve beklentilerin bozulmamasına bağlı olacaktır."

Bölgedeki TÜFE oranının aylık yüzde 0,17, 8 aylık yüzde 6,58 ve yıllık olarak yüzde 9,73 olarak gerçekleştiğini belirten Budak, bölge enflasyonun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu açıklamasına ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)