BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMSF'den 'Türk Lirası' hamlesi----

TMSF'den 'Türk Lirası' hamlesi

TMSF'den 'Türk Lirası' hamlesi
02 Aralık 2016 - 20:24 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL'ye destek çağrısından sonra TMSF, bundan sonraki satışların Türk Lirası ile yürütme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısı sonrasında Borsa İstanbul'un tüm nakdi varlıklarını Türk Lirası'na çevirme kararının ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) da alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağını ve işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceğini bildirildi.

TMSF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir."

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek için, tüm nakdi varlıklarının Türk Lirası'na çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALP02 Aralık 2016 20:49

    TOP YEKÜN....MÜCADELE...SOYSUZLARA BU DERSİ VERMELİYİZ...TABİ BUNDA MİLLİ PARTİMİZ CHP...KIS KIS GÜLSÜN...NASIL ATATÜRKÇÜ PARTİYSE...