BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMSF Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı----

TMSF Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı

TMSF Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı
08 Temmuz 2021 - 02:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. TMSF Kurulu Başkanı Muhiddin Gülal görevden alınarak yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı. Kararla ayrıca Öksüzömer de kurul üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal'ın yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Fatin Rüştü Karakaş daha önce fonun üyeliğinde görev almıştı.

Aynı kararla Yusuf Öksüzömer'in de TMSF üyeliğine ataması yapıldı.

FATİN RÜŞTÜ KARAKAŞ KİMDİR?

1968 yılında Rize’de doğan Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu.

İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Fatin Rüştü Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi.

Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı Ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bir süre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Kurul Üyeliği yapan Fatin Rüştü Karakaş, 2019’da TMSF Kurul Üyeliğine atandı.

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

 

3 bakanlığa ait atama kararları Resmi Gazete'de

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)