BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTL'nin yönü seçimlerden sonra nasıl olacak----

TL'nin yönü seçimlerden sonra nasıl olacak

TL'nin yönü seçimlerden sonra nasıl olacak
14 Haziran 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

TL’nin tüm spekülasyonlara açık bir durumda olduğunu düşünen analistler, liranın geleceğini seçim sonuçlarının belirleyeceğini söylüyor

Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybı sürüyor. Yıllık kayıp yüzde 40'ı bulurken yılbaşından bu yana ise TL yüzde 23.5 yıprandı.

Türkiye'de uygulanan ekonomi ve kur politikasına ilişkin riskler nedeniyle oluşan endişe ile Türk Lirası uzun süredir baskı altında. TL'nin yılbaşından beri Euro karşısındaki kaybı ise yüzde 19.4'ü buldu. Üstelik bu hızlı değer kaybı Merkez Bankası'nın (TCMB) yılbaşından bu yana piyasaya 40 milyar doları aşan döviz satışı müdahalesine rağmen yaşandı. Mehtap Özcan Ertürk'ün Sözcü'deki haberinde TL'deki değer kaybı için uluslararası analistlerin görüşlerine yer verildi.

ISRARI ZARAR VERİYOR

Türk Lirası'nın tüm spekülasyonlara açık, kırılgan bir durumda olduğunu vurgulayan Capital.com analisti Piero Cingari, 2023 seçimlerine kadar liranın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetiminin elinde olacağını, liranın geleceğini ise seçimlerin sonuçlarının belirleyeceğini söyledi. FXStreet'ten Yohay Elam ise “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın yüksek enflasyon ortamında ve diğer merkez bankaları faiz artırırken faiz indirmekte ısrar etmesi TL'nin değerini daha da düşürebilir” dedi.

Önlemlerin hiçbiri döviz girişini teşvik etmiyor

Ekonomi yönetiminin tüm sorunlara önlem almak için farklı alanlarda attığı adımların TL’nin değer kaybını engelleyici bir etki yaratmadı. Dolar dün 17.2400 lirayı, Euro ise 18.1726 lirayı test etti. Reuters'e konuşan bir bankacı, “İçeride atılan adımların döviz açısından etkisi sınırlı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ileri bir tarihte yapacağını açıkladığı swap adımı hariç döviz girişi sağlayabilecek adım yok diyebiliriz. Bu şekilde döviz dengesine ilişkin sorgulama devam ediyor. TL’de satış baskının sürmesini bekliyorum” dedi.

Morgan Stanley: ABD'de resesyon olasılığı yarı yarıya

 

Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 2,4'ten yüzde 4,5'e yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)