BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL’deki oynaklık tedirgin ederken, şirket tahvillerine ilgi yüksek----

TL’deki oynaklık tedirgin ederken, şirket tahvillerine ilgi yüksek

TL’deki oynaklık tedirgin ederken, şirket tahvillerine ilgi yüksek
04 Ağustos 2021 - 10:28 www.finansgundem.com

JP Morgan, TL volatilitesinin Türkiye'ye yatırımcı ilgisini en fazla azaltan unsur olduğu görüşünü iletirken, öte yandan Türkiye şirket tahvillerine yönelik yatırımcı iştahının halen epey yüksek olduğunun da altını çizdi

ABD'li banka JP Morgan, TL’deki oynaklığı Türkiye’ye yönelen yatırımcıları tedirgin ettiği ve ilgiyi en fazla azaltan unsur olduğu görüşünü iletti.

Bloomberg'in Aslı Kandemir ve Ercan Ersoy haberine göre, JP Morgan'ın Türkiye'de görev yapan üst yöneticileri TL'de oynaklığın yatırımcıları Türkiye varlıklarını almaya ikna etmede en önemli zorluk olduğunu belirttiler.

ABD'li bankanın kıdemli ülke yetkilisi Mehmet Bağrıaçık, "TL varlıklara yatırım iştahının artması için en önemli iki unsur enflasyon ve kur tahmin edilebilirliği olarak öne çıkıyor. Bunları çözerseniz gerisi gelir" yorumu yaptı.

Bağrıaçık Rusya, Güney Afrika ve MENA gibi karşılaştırılabilir bölgelerin küresel piyasalardan önemli fonlama sağladıklarını ve bu fonların anılan bölgelerin büyümelerine katkı yaptığını vurguladı.

Yönetici, enflasyonun şu an herkesin endişeli olduğu bir konu olduğunu belirtirken, "Gelecek birkaç ay piyasa yılın kalan bölümü için enflasyon trendi ile 2022 yılı mesajlarına bakacaktır" diye konuştu.

Bağrıaçık öte yandan Türkiye şirket tahvillerine yönelik yatırımcı iştahının halen epey yüksek olduğunun da altını çizdi.

Merkez Bankası enflasyonda gıdayı işaret etti

Yurtiçi gündem sakin, kurlar güne hafif satıcılı başladı

Merkez Bankası faiz indirimini öteler mi?

Enflasyona dayanıklı portföyün 3 altın kuralı

Enflasyonda zirve henüz görülmedi mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)