BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL’de değer kaybı sürecek mi?----

TL’de değer kaybı sürecek mi?

TL’de değer kaybı sürecek mi?
01 Ekim 2021 - 15:03 www.finansgundem.com

Commerzbank'a göre TCMB’nin faiz indirimi sonrası Türk Lirası ciddi şekilde zayıflayabilir

Commerzbank analisti Tatha Ghose, TCMB'nin beklenmedik faiz indirimi sonrasında Türk Lirası'nın ABD Doları karşısındaki cari seviyesinden yılsonuna kadar ciddi şekilde aşağı gelebileceğini söyledi.

TCMB'nin Para Politikası Korulu toplantı tutanaklarının, son dönemdeki enflasyon baskılarını geçici görme eğilimini ön plana çıkardığını belirten Tatha Ghose, buna karşın birçok ihtiyatlı merkez bankasının faizleri artırdıklarını ve bu şekilde enflasyon bekleyişlerini frenlediklerini ifade etti.

USDTRY şu sıralarda düne göre yüzde 0,53 kayıpla 8,8408 seviyesinden işlem görüyor.

Yıl sonuna kadar yeni faiz indirimi gelir mi

Kredilerde standartlar gevşetilebilir

Dolarda veri hareketliliğine dikkat!

İstanbul'da enflasyon 3 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vakit yaklaşıyor hissi02 Ekim 2021 09:22

    Sayın Cumhurbaşkanı; herhangi bi yetkiliyi görevden almış mı diye baktım bugün sabah kalkınca.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Ali02 Ekim 2021 08:13

    Bunlar dolar satın dedikçe dolar altın alan kazandı. Manipulasyon uzmanı bunlar.

  • Kader 01 Ekim 2021 21:07

    Artık milyon/ milyar dolarlar kim/kimlerde varsa iyice zengin ediliyor alınan yada alınmayan kararlarla...vatan değil rantswverler

  • Reis 01 Ekim 2021 20:39

    Allah reisi başımdan eksik etmesin şu adamın yattığım yerden beni zengit ettiği gibi kimse edemedi yav arkadaş reise laf yetiştireceğini akp liler gibi ekmeğinize bakın yeminle sadece 1 yılda dolar alıp satmaktan parayı vurdum

  • AHMET ÖZBİR01 Ekim 2021 18:37

    NE MUTLU TÜRK'ÜM diyen yiğitler TÜRK LİRASI'na destek oldukça, emperyalistlerin PARASINI ŞUTLADIKÇA benim paramı kimse YERE SEREMEZ. "TÜRK'ÜN PARASI TÜRK LİRASI, ÖTESİ KARIN AĞRISI." Merkez Bankası hepimizin BİR NUMARASI.

  • Aktrol01 Ekim 2021 19:14

    her yerde Benjamin resimleri geziyor. Demek ne mutlu Türküm demiyor bunlar amerıkanparası ile borçlanıyor devlet.

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 17:51

    onca cumhuriyet tarihi ihracat rekorları, gsmh rekorları, buyume rekorları, vb. vb. TL dabikide taş gibi bir para birimi. elbetteki TL ye güvenen 20 yıldır kaybetmedi. :D  yaa şimdi A) malım var, arabam, evım, arsam, tarlam, B) işçiyim, ücrele çalışıyorum, alın teri ile kazanıyorum maaş ile geçiniyorum... Sonuç : Enflasyon.. A) bu durumda olan malının değerine değer kattı... Efnasyon onları pek etkılemıyor, üretmeyen malı mulk ile yaşayanlar mutlu. enflasyon onlar için iyi hatta ... B) bu çıkda duran Türkiye ye çekmeye gelmiş. çalış babam  çalış gunde 8 - 9 -10 -15 saat çalış. 2 ci iş varsa gir ordada çalış , ama karınları doymuyor. bunların okumuşları ceo var, mudurler felanda var onlarda yıllar caokumuş enflasyon onlar içi öcü, maaşlara zarar verıyor.. Ben şimdi dolaylı vergimi almalıyım ? durduk yere parasına para katan enflasyon canavarı ile kazanandan mı vergi almalıyım ? İktisad hocamız yıllar once bunu tartıştırmıştı. o geldı aklıma...: ))

  • ARİF01 Ekim 2021 16:45

    ALLAHIN EMRİ. REİS OLDUKÇA PARAMIZ PUL OLMAYA DEVAM EDER.

  • basri01 Ekim 2021 15:12

    şu an normal