BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredilerde standartlar gevşetilebilir----

Kredilerde standartlar gevşetilebilir

Kredilerde standartlar gevşetilebilir
01 Ekim 2021 - 14:47 www.finansgundem.com

TCMB'ye göre 4. çeyrekte bankaların beklentisi, yabancı para cinsinden açılan krediler hariç tüm işletme kredilerinde standartların gevşetileceği yönünde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası anketine göre, 2021 yılının dördüncü çeyreği için  bankaların beklentisi, yabancı para cinsinden açılan krediler hariç  tüm işletme kredilerinde standartların gevşetileceği yönünde.

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi 3. Çeyrek sonuçları şu şekilde:

Bankaların 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri  ile dördüncü çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçları incelendiğinde

2021 yılının üçüncü çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere  kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları temelde aynı  bıraktığı görülmektedir. Alt kırılımlar incelendiğinde, uzun vadeli  krediler ile yabancı para cinsinden açılan krediler dışındaki işletme  kredi türlerinde bir miktar gevşeme olduğu gözlenmektedir. 2021  yılının dördüncü çeyreği için bankaların beklentisi, yabancı para  cinsinden açılan krediler hariç tüm işletme kredilerinde standartların  gevşetileceği yönündedir. Bireysel krediler için standartların konut  kredileri için temelde aynı kaldığı, taşıt ve diğer bireysel kredi  türlerinde ise gevşetildiği gözlenmektedir. 2021 yılının dördüncü  çeyreği için bankaların beklentisi, tüm bireysel kredilere uygulanan  standartların temelde aynı bırakılacağı yönündedir.

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, 2021 yılının  üçüncü çeyreğinde tüm işletme kredi türleri için talepte artış olduğu  görülmektedir. 2021 yılının son çeyreği için beklenti, tüm işletme  kredi türlerinde talebin artacağı yönündedir. Bireysel kredilerden  konut ve taşıt kredilerine yönelik talepte azalış olduğu, diğer  bireysel kredilere yönelik talepte ise önceki dönemde görülen artışın  devam ettiği gözlenmektedir. Yılın dördüncü çeyreği için beklentiler,  tüm bireysel kredi türlerinde talebin artacağı yönündedir.
Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde  yılın  üçüncü çeyreğinde yurt içi fonlama koşullarının sıkılaşmaya, yurt dışı  fonlama koşullarının ise gevşemeye devam ettiği görülmektedir. Yılın  son çeyreği için beklentiler, yurt içi fonlama koşullarında gevşeme,  yurt dışı fonlama koşullarında ise sıkılaşma olacağı yönündedir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)