BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTitanik'in enkazından kayıp mücevherler ortaya çıktı!----

Titanik'in enkazından kayıp mücevherler ortaya çıktı!

Titanik'in enkazından kayıp mücevherler ortaya çıktı!
30 Mayıs 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Titanik'in enkazındaki incelemelerde yeni bulgulara ulaşıldığı bildirildi. Kuzey Atlas Okyanusu'nun 13 bin feet derinliğindeki enkazda Magellan Ltd isimli şirket tarafından yapılan incelemelerde, daha önce unutulmuş mücevherlerin keşfedildiği duyuruldu.


Bir dönemin en büyük yolcu gemisi olarak bilinen ve 15 Nisan 1912’de bir buzdağına çarparak batan Titanik’in enkazında yapılan çalışmalarda yeni keşifler yapıldı…

2224 yolcu ve mürettebatın yer aldığı gemide yaklaşık 1517 insan yaşamını yitirmişti. Bilim insanları ve uzmanları Titanik’in enkazında yaptıkları incelemede daha önce unutulmuş bazı mücevherlere ulaşıldığını duyurdu.



Kuzey Atlas Okyanusu’nun 13 bin feet derinliğinde Kanada’nın Newfoundland açıklarında bulunan enkazda incelemelerini yapan Magellan Ltd isimli şirket, denizaltı sistemlerine bağlı inceleme ekipmanlarını bölgeye gönderirken megalodon cinsi köpekbalıklarının dişinden yapılmış altın kolye bulunduğunu kamera kayıtlarıyla gösterdi.

(Uzmanlar, altın kolyede megalodon dişinin yer aldığını iddia etti.)

Geçen yıl çekilen 200 saatten uzun görüntüleri inceleyen ve geminin 700.000 görselini inceleyen şirketin direktörü Richard Parkinson, “Bu keşif heyecan verici, güzel ve nefes kesici. Eski tarz bir kolyede megalodon dişi bulduk, bu müthiş” dedi.

Nesli tükenen ve bir dönem “dünyanın en büyük balık türlerinden biri” olarak bilinen megalodonun dişinin yer aldığı görüntüleri inceleyen Swansea Üniversitesi’nden paleontolog Catalina Pimiento, “Görüntüler çok bulanık olduğu için net bir şey söylemek şu an mümkün değil” dedi.

Pimiento, buna rağmen görüntülerde dişe benzer bir objenin olduğuna da dikkat çekti. (Sözcü)

100 yıl sonra ortaya çıktı: Titanik'le ilgili yeni detay!

 

Titanik gemisi yok oluyor

 

Titanik'te Osmanlı detayı! 110 yıl sonra ortaya çıktı...

 

Titanik Müzesi'nde 'buzdağı' kazası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)