BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTİSK Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması----

TİSK Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması

TİSK Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması
12 Haziran 2023 - 12:22 www.finansgundem.com

TİSK Genel başkanı Akkol, asgari ücrete uygulanacak ara zam ile ilgili olarak, "3’lü mutabakatla sorunun çözümünü bekliyoruz. İşçi ve işverenin razı olduğu kamunun önderliğinde bayramdan önce sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Yarın başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesinde, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi.

Akkol, Çalışma Bakanı Işıkhan’ı ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Akkol'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yarın komisyon toplanıyor, çok demokratik şekilde işleyen bir komisyon. Biz beklentiyi karşılamak için masaya getireceğiz beklentileri.

Sosyal diyolog halinde işçi kesimi ile istişare halindeyiz. Bakanımız sosyal diyologa önem veren bir isim. Biz tek gemideyiz istihdam çalışan işveren birbirinden ayrılan unsurlar değildir.

Bizim görüşümüz hızlı şekilde 3'lü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusındayız. Bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanması şahsi arzum.

Bir önceki bakanımızın beyanının tamammını dinlediğimizde ücretin başka para birimine endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor.

Komisyon her şeyi dikkate alıyor kur enflasyon istihdam 100'den fazla parametre değerlendiriliyor olacak. Ara dönem artış yapılması konusunda mutabıkız.

İşveren desteğin artırılarak devam etmesi noktasında sayın bakana arz ettik. İşveren desteğin artırılarak bu da asgari ücretin yüzde 6'sı gibi bir rakama tekabül ediyor, devamını talep ediyoruz.

Gözler yeni asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı!

 

Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)