BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicari banka hesaplarına da güvence geliyor----

Ticari banka hesaplarına da güvence geliyor

Ticari banka hesaplarına da güvence geliyor
03 Mart 2022 - 09:19 www.finansgundem.com

AK Parti, yeni ekonomi politikaları kapsamında önümüzdeki günlerde esnaf ve KOBİ'leri yakından ilgilendiren önemli bir adım atacak. Bankalardaki ticari hesaplar için de mevduat güvencesi getirilecek.

Önümüzdeki günlerde esnaf ve KOBİ'leri yakından ilgilendiren önemli bir adım atılacak. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, bankalardaki ticari hesaplar için de mevduat güvencesi getirilecek.

AK Parti önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getireceği yasa teklifinin hazırlıklarını sürdürüyor. Teklif kapsamında yapılması planlananlar şöyle:

300 MİLYAR LİRAYA GÜVENCE

Bankalardaki mevduatlar için şu anda sadece gerçek kişiler için güvence veriliyor. Bankanın batması halinde vatandaşın mevduatının 200 bin liraya kadar olan bölümü sigortalanıyor yani devlet tarafından ödeniyor.

Teklif ile güvencenin kapsamı genişletilecek. Bankalardaki ticari hesapların da 200 bin liraya kadar olan bölümü güvence altına alınacak. Bundan özellikle KOBİ'ler ile esnaf yararlanacak. Yapılacak düzenleme kapsamında 300 milyar lira civarında ticari mevduat güvence altına alınmış olacak.

TMSF ŞİRKETLERİNİN SATIŞI

TMSF'ye devredilen şirketlerin devlet yerine özel sektör tarafından yönetilmesinin daha verimli olacağı sonucuna varıldı. Devletin genel işleyişi içinde şirketlerin potansiyelinin tam olarak hayata geçirilememesinden hareketle bir düzenle yapılacak.

TMSF'de bulunan şirketlerin hızla satılması sağlanacak. Satıştan gelen para bankada bloke edilip nemalandırılacak. Dava sonucunda şirketin sahibi kazanırsa para iade edilecek, kaybederse Hazine'ye geçecek.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE GÜVENCE

TMSF bünyesindeki şirketlere atanan kayyumlara ilişkin yapılması planlanan düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı. TMSF şirketlerine atanan kayyumlara getirilecek güvence Adalet Bakanlığı sistemine benzeyecek. Herhangi bir dava durumunda kurum hatası varsa kuruma, kayyumun kusuru varsa kayyuma rücu edecek.

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

Kur korumalı mevduat hesabı 450 milyar lirayı aştı

 

Bankalardaki altın mevduatları yüzde 140 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)