BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTicaret sicili mevzuatına erişim kolaylaştı----

Ticaret sicili mevzuatına erişim kolaylaştı

Ticaret sicili mevzuatına erişim kolaylaştı
15 Aralık 2020 - 10:35 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı’nca devreye alınan yeni modül ile ticaret sicili mevzuatına MERSİS üzerinden dijital ortamda "tek noktadan" erişim sağlanabilecek.

Ticaret Bakanlığı'ndan yazılı açıklamaya göre, dijital dönüşüm araştırması bakanlarının vatandaşlara hizmetlere bir yenisi ekleniyor.

Kanun, talimat ve tebliğ gibi muhtelif mevzuat düzenlemeleri ile ticari işletme ve şirketler hukuku alanında çeşitli yön veren Bakanlık genelge ve görüşlerinin vatandaşların tutmayı amaçlayan "Ticaret Sicili Mevzuatı Modülü" devreye alındı.

MERSİS üzerinden hizmete sunulan, konu başlıkları altında tasnif ve arama özelliği bulunmayan "Mevzuat Modülü" ile ticari işletme ve şirketler hukuku alanında ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelere göre "tek noktadan" ulaşılabilecek.

Ticaret sicili işlemlerinin hızlı ve doğru olarak yerine getirilmesini, sicili müdürlüklerinin hizmet verimliliğinin artırılması amaçlanan söz konusu modül ile şirket yetkilileri, ticari işletme programları, meslek mensupları, akademisyenler ve öğrenciler talep ettikleri daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde erişebilecekler.

Ticaret Bakanlığa ticaret müfettiş yardımcıları alınacak

 

Ticaret Bakanlığı'ndan internetten satışlar için önemli uyarılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)