BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanı Muş'tan hibe ödemeleri açıklaması----

Ticaret Bakanı Muş'tan hibe ödemeleri açıklaması

Ticaret Bakanı Muş'tan hibe ödemeleri açıklaması
17 Mayıs 2021 - 22:57 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği verileceğini bildirdi

Muş, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esnafa yönelik açıkladığı desteklere ilişkin paylaşımda bulundu.

Her daim esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Muş, hibe desteklerine ilişkin:

"1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır."

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğunu ifade eden Muş, "Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin merakla beklediği alım fiyatları açıklandı

 

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan esnafa destek paketini açıkladı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Komedi18 Mayıs 2021 08:26

    Muhtasar beyannamesi var. Isyeri kirasi. Isyeri resmi olarak , sirket axik ya, devletdiyorki,,, isyeri kiradinin yuzdr 22 si vergi. 5 ayda 1 kira devlete vergi. 12 isyeri sahibibe kira oderken, devlet 2 aydan fazla kira parasi almis oluyor. Yaaa sen kirani isyeri sahibibe odeyenedin biliyorum, 2 aylik vergiyi istiyorum . Alacagimdan vazgecmedim. Yaaa alacagindan vazgec, vergibdende, her esnaf faydalansin, kira bedeki oranindan. Bagkur aylik bin tl . 10 ay devlet odedi de, her esnaf faydalansin. Dag fare dogurdu. Sirket araclari mtv almasa ,6 aylik icin herkes faydalanir. Her alacagini tam istiyor, indirim yapmiyor, faizleri vergiye odenmedu diye ekliyor. Onu satna yasak, dukkan acmak yasak, vb vb. 3 bin 5 bin destek diyo.

  • Abo enflasyon18 Mayıs 2021 07:52

    Sadece buğdaya yapılan %50 zam enflasyona yansısa abbovvv vatandaş mokoko

  • Tarkan 18 Mayıs 2021 00:41

    Ağlayan çiftçiler hemen çark etmiştir. Buğdaya zam demek ekmeğe zam demek sen mazotu gübreyi yemi ucuzlat bırak traşı

  • Altümsek17 Mayıs 2021 23:31

    Çiftçi borçları ertelensin