BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret Bakan Yardımcılığı'na yeni isim----

Ticaret Bakan Yardımcılığı'na yeni isim

Ticaret Bakan Yardımcılığı'na yeni isim
08 Mayıs 2021 - 02:05 www.finansgundem.com

Ticaret Bakan Yardımcısı Batur görevden alındı. Bakan Yardımcılığı görevine Mustafa Tuzcu atandı

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı. Yerine Mustafa Tuzcu atandı. 

Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadeler yer aldı:

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince Ticaret BaKanlığı Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alınmış ve Bakan Yardımcılığı'na Mustafa Tuzcu atanmıştır.

MUSTAFA TUZCU KİMDİR?

1979 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Tuzcu, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Tuzcu, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi ile Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'nda yüksek lisans, Orta Doğu Teknik Ünivesitesi'nde (ODTÜ) doktora eğitimi aldı. Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı, OECD İstanbul Rekabetçilik Merkezi Müzakereleri Başmüzakereciliği, G20 Dönem Başkanlığı Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Başkanlığı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Ticaret Başmüşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Tuzcu, evli ve 3 çocuk babası.

GONCA YILMAZ BATUR KİMDİR?

1970 yılı Konya doğumlu olan Gonca Yılmaz Batur 1988 yılında Ankara Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimi aldı.

İş hayatına özel sektörde başlayarak uluslararası denetim ve danışmanlık firmalarında yöneticilik yaptıktan sonra telekomünikasyon, otomotiv, enerji ve diğer pek çok alanda faaliyet gösteren kurumsal şirketlerde üst görev alan Batur, 18 Ağustos 2018 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı

 

KOSGEB'in yeni başkanı Hasan Basri Kurt

 

Sağlık Bakanlığı çalışanlarına 4 ay süreyle ek ödeme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)