BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​THY'den personele alkol testi açıklaması----

​THY'den personele alkol testi açıklaması

​THY'den personele alkol testi açıklaması
19 Kasım 2013 - 21:06 www.finansgundem.com

THY A.O’da, 02.03.2012 tarihinde yürürlüğe giren 'Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrolü Prosedürü ile ilgili bir açıklamada bulundu



Türk Hava Yolları (THY) operasyonel emniyet açısından kritik görevlerde çalışan personele, 2 Mart 2012'de yürürlüğe giren "Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrolü Prosedürü"ne göre alkol ve madde testleri yapıldığını bildirdi. 
THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, söz konusu testlerin uygulamasına bu yıl Şubat ayında başlandığı belirtilerek, "Operasyonel emniyet açısından kritik görevler, uluslararası havacılık organizasyonlarınca tanımlanmış olup sadece pilot ve kabin memuru ile sınırlı değildir. Dispeçer, load master, operatör, teknisyen, harekat koordinatörü, başkontrolör, harekat koordinatörü, uçak emniyet görevlisi, uçak güvenlik görevlisi de bu tanım kapsamında yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı. 
Bir yıl içinde kapsamdaki personelin yüzde 10-25'ine test uygulanması planlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
"Test uygulanacak personelin seçimi için Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığımız tarafından, rastlantısal seçim sağlayan bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Program test yapılacak personeli rastlantısal olarak belirlemekte ve test yapılmadan hemen önce ilgili kişilere bildirmektedir. Alkol için nefes testi, madde için tükürük veya idrar testi yapılmaktadır. Saç testi ancak bağımlılık veya kötüye kullanımdan şüphelenilen vakalarda uygulanacaktır. Tarama testi sonucu pozitif çıkarsa ve kişi sonuca itiraz ederse, ileri doğrulama testi yaptırılmakta ve bu testin sonucu esas alınmaktadır. Doğrulama testi sonuçlanana kadar, personelin görevi durdurulmaktadır. Laboratuvar analizinde sonuç teyit edilmişse, kişi disiplin kuruluna sevk edilmektedir." 
Açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) sağlıkla ilgili yönetmeliklerinde ve tüm uluslararası havacılık kurallarında, havacıların ve diğer teknik personelin madde kullanımının yasaklandığına işaret edilerek, alkol kullanımına da sınırlamalar getirilerek görev esnasında kişinin alkol etkisi altında olmasının engellendiği bildirildi. 
Dünyada birçok hava yolu şirketinde benzer uygulamalar yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Alkol ve madde kontrolü prosedürümüzü hazırlarken özellikle ICAO'nun (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) konuyla ilgili dokümanları referans alınmıştır. Prosedürümüzün amaçları arasında, ilgili personeli bilgilendirme ve önleme çalışmaları uygulanması da yer almaktadır" ifadelerine yer verildi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)