BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY’de kabin memurları iltica ediyor----

THY’de kabin memurları iltica ediyor

THY’de kabin memurları iltica ediyor
17 Ağustos 2021 - 08:52 www.finansgundem.com

Son dönemde gündeme gelen gri pasaport skandalının bir benzeri bugünlerde THY’de yaşanıyor.

Kanada'ya uçan THY uçaklarının kabin ekiplerinden bazılarının, kimlik ve pasaportlarını otel odasında bırakarak bu ülkeye iltica başvurusunda bulundukları iddia ediliyor..

Sözcü'de Taylan Büyükşahin haberine göre, Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Seçim Seçkin Koçak, iltica hakkında duyumlar aldıklarını belirterek, “Milli havayolunun ekibi olarak gidip ekibi bırakmasını hoş karşılamıyorum. İstifa edip gitmelilerdi” dedi.

İlticanın maaştan çok yaşam koşullarının etkisiyle yapıldığını anlatan Koçak, Z kuşağının taşıdığı kaygıları bu insanların da taşıdığını aktardı.

BELİRSİZLİKLER ETKİLİ

Türkiye'nin kırılganlığının ve belirsizliklerinin fazla olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Koçak, “Sosyal yaşam gibi pek çok etken var. Havacılık çalışanlarının bütün ülkeleri görmesi de bunu etkiliyor. Orada insanlarla tanışıyorlar. Sıkışmışlıktan kurtuluş olarak görüyor olabilirler” diye konuştu.

YAŞAM STANDARDI GERİLEYEN GİTTİ

THY personelinin iltica dışında ücretsiz izin alarak ABD'de şoförlük, kasiyerlik ve garsonluk gibi işler yaptığı da ifade ediliyor. HAVA-SEN Başkanı Seçim Seçkin Koçak, “Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkan kaptanlar dahil birçok personel bunu yaptı. Vizeleri olan ülkelerde bunu değerlendirip gidip oralarda çalıştılar” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet 17 Ağustos 2021 09:49

    Amerika’da bir Uber şoförü en az 2500 dolar kazanıyor, THY de bir kabin memuru 800 dolar kazanıyor, ev alamıyor araba alamıyor kirayı öderken zorlanıyor, binlerce THY çalışanının ABD de kaçak çalışması prestij kaybı değil mi

  • haydar aliyev17 Ağustos 2021 11:02

    malzade uber şöförünün aylık gideri ne onu niye söylemiyorsun örnek olarak ev kirasını söyle yeter