BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY teknisyenlerinden greve destek----

THY teknisyenlerinden greve destek

THY teknisyenlerinden greve destek
24 Mayıs 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

THY Teknisyenleri Derneği TALTA, THY'yi uçuş güvenliği ile tehdit etti

Tüm Uçak Bakım Teknisyenleri Derneği (TALTA), THY’de toplu sözleşme hukukundan, sendika ve grev hakkından hiçbir şekilde vazgeçilemeyeceğini bildirdi.
TALTA, THY'nin grevi tek taraflı olarak bitirdiğini açıklaması ve konuyla ilgili Mahkemeye başvurması üzerine bir açıklama yaptı. TALTA'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bilindiği gibi, TİS sürecinin THY AO bünyesinde devam etmesi sebebiyle grev sürecine dair tutum açıklamayan tek derneğiz. Grev ve TİS hakkında taraf belirten bir açıklama yapmadık. Ancak gelinen aşamada, THY yönetiminin toplu iş sözleşmesi hukukunun dışına taşan ve tek yanlı biçimde sözleşme sürecini bitiren açıklaması, THY AO bünyesinde devam eden 24.Dönem toplu iş
sözleşmesindeki uyuşmazlığı aşan bir durumdur. THY yönetiminin 22 Mayıs günü yapmış olduğu açıklama, derneğimizi kaygılandırmıştır. THY bünyesindeki tüm çalışanların geleceğine dair sendikasız, toplu sözleşmesiz bir çalışma ilişkisini tarif etmektedir.
TALTA olarak, toplusözleşme hukukundan, sendika ve grev hakkından hiçbir biçimde vazgeçilemeyeceğini/vazgeçmeyeceğimizi THY yönetiminin ve kamuoyunun bilmesini isteriz.
Aynı şekilde, TİS görüşmelerinin TİS masasında sona erdirilmesi gerektiğine dair Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırm’ın çağrısına da kulak verilerek, THY ve sendika yönetiminin masada çözüm yönünde acilen görüşmelere kaldığı yerden başlayarak sonuçlandırılmasını arzu etmekteyiz.
Görüşmeler yoluyla ve masa başında ulaşılacak acil bir çözüm, THY bünyesinde iş barışını yeniden tesis etmeye fırsat vereceği gibi, uçuş emniyeti başta olmak üzere hizmet veren personelin ve hizmet alan yolcuların da çıkarlarını temsil etmiş olacaktır."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)