BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY grevi kıracak!----

THY grevi kıracak!

THY grevi kıracak!
23 Mayıs 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grev hakkının kötüye kullanıldığı gerekçesiyle hukuki yollara başvuracaklarını söyledi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, katıldığı TV programında grev hakkının kötüye kullanıldığı gerekçesiyle durdurulması için hukuki girişimde bulunacaklarını açıkladı.
Airkule.com'un haberine göre, THY yönetiminin bugün akşam yaptığı açıklamada 24. Dönem TİS’in uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından başlatılan grevin, grev olmaktan çıkıp, THY işçisinin katılımı olmadan birtakım grupların desteğiyle yürütülen bir eylem olduğu vurgulanmıştı. THY yönetimi bu durumun Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre grev hakkının kötüye kullanılması olduğunu iddia etmişti.
SkyTürk’te yayınlanan “Şimdi Söz Sizde” programına konuk olan Hamdi Topçu, bu konuda hukuki başvurunun yapılacağını açıkladı. THY işçisinin başlatılan greve itibar etmediğini yineleyen Topçu, geçen yıl işten çıkarılan 305 işçiyle ilgili ayırım yapıldığına ilişkin iddiaları ise “Böyle bir ayırım yoktur. İşten çıkarılan 305 kişinin yüzde 80’i bizim yönetimde olduğumuz dönemde işe alınmıştır” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)