BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiThreads’in ani yükselişi Twitter’ı bitirir mi?----

Threads’in ani yükselişi Twitter’ı bitirir mi?

Threads’in ani yükselişi Twitter’ı bitirir mi?
11 Temmuz 2023 - 18:30 www.finansgundem.com

Zuckerberg’in Elon Musk’a attığı Threads çalımı etkilerini hissettirmeye devam ediyor. WJS haberinde Threads’in en az iki göstergede Twitter’dan kullanıcı görülüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Meta’nın Twitter’a benzerliğiyle dikkat çeken yeni sosyal medya mecrası Threats kullanıcılardan büyük ilgi topladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg yeni mikroblog platformunun bir haftadan kısa bir süre içerisinde 100 milyondan fazla kullanıcı kaydı aldığını paylaştı.

Wall Street Journal’ın haberine göreyse, en az iki gösterge Twitter’ın kullanıcı trafiğinin düştüğünü gösteriyor. Söz konusu tablo kullanıcıların her iki uygulama arasında denge kurmak yerine Threads’i tercih ederek Twitter’dan ayrılıyor olabileceğinin işareti olarak görülebilir. Habere göre, Twitter geçen hafta haziran ayında yaklaşık 535 milyon para getirebilecek aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu paylaşmıştı.

İki sosyal medya mecrası da görünüş ve fonksiyon açısında birbiriyle benzerlik taşıyor. Her iki uygulama da kısa metinlere odaklanıyor ve kullanıcıların fotoğraf veya video yayınlamasına izin veriyor. Aradaki tek fark Threads’e katılmak için kullanıcıların 2 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısı olan Instagram uygulamasında hesabının bulunması gerektiği. Instagram ile bağlantı kullanıcıların bir kolayca bir Threads hesabı açabilmesini sağladı. Bununla birlikte Threads hesabını silmek için kullanıcıların Instagram hesaplarını da silmeleri gerekiyor.

Kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini izleyen platform SimilarWeb’e göre, Threads’in tamamen kullanılabilir olduğu ilk iki gün itibariyle Twitter’ın internet sitesine gelen trafik önceki haftanın aynı iki gününe kıyasla %5 azaldı. Firma kullanıcı trafiğinin yıldan yıla da %11 azaldığını belirtiyor.

Bulut yazılım altyapı firması Cloudflare’in CEO’su Matthew Prince konuyla ilgili paylaştığı bir Twitter mesajında grafiklerle Twitter kullanımının diğer en iyi internet sitelerine göre azalışına dikkat çekti. Cloudflare sözcüsü, etki alanlarını erişim taleplerinin hacmine göre sıraladığını söyledi.

Zuckerberg konuyla ilgili bir açıklamasında Threads’deki 100 milyon yeni kaydın “çoğunlukla organik talepten” kaynaklandığını ve uygulamaya yönelik birçok kampanyayı henüz başlatmadıklarını söyledi.

Threads’in bu etkileyici başlangıcının ardından Meta hisseleri teknoloji hisselerinin zayıf olduğu bir günde yükseliş gösterdi. Aynı gün Microsoft, Apple, Amazon.com ve Alphabet hisseleri düşerken Meta hisseleri %1 değer kazandı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Twitter CEO’su Linda Yaccarino pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Sizi bir ileti dizisinde bağlı bırakmak istemem… ama Twitter, gerçekten kendinizi aştı! Geçen hafta şubat ayından bu yana en büyük kullanım günümüzü yaşadık. Sadece BİR Twitter var. Bunu biliyorsun. Bunu biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Threads'in gelişi, Zuckerberg ile Twitter'ın sahibi Elon Musk arasındaki uzun süren rekabeti daha fazla alevlendirdi. İkili geçen ay bir kafes dövüşü maçı yapmayı dahi kabul etmişti. Threads’in ortaya çıkışından günler sonra Musk, Zuckerberg’in Meta’sını Twitter’ın ticari sırlarını kullanmakla ve çalışanlarını Threads üzerine çalışmak üzere kaçırmaya çalışmakla suçladı.

Twitter, Elon Musk'ın ekim ayında şirketi satın almasından bu yana bir dizi değişiklik geçirdi. Sosyal medya mecrası abonelik gelirini artırmak ve maliyetleri düşürmek için özel şirkete çevirdi. Bu değişiklikler rakip sosyal medya mecraları için de açık bir alan yarattı.

Şirket, daha önce ücretsiz olan ve yalnızca Twitter'ın orijinal ve dikkate değer bulduğu hesaplara verilen mavi tik kimlik doğrulaması için kullanıcılardan ücret almaya başladı. Daha yakın zamanda ise Musk, kullanıcılara önceden haber vermeksizin kaç tweet görebileceğine dair sınırlamalar getirdi. Söz konusu sınırlamaya göre göre sadece aylık abonelik ücretini ödeyen doğrulanmış hesaplar daha fazla Twitter mesajı görebilecek.

Twitter, Musk'ın devralmasından bu yana çeşitli teknik sorunlar da yaşadı. Reklam şirketleri içerik moderasyonuyla ilgili endişeler nedeniyle reklamlarını geri çekti.

Meta da kendine has sorunlarla mücadele ediyor. Firmanın en eski sosyal medya mecrası Facebook Cambridge Analytica skandalında milyonlarca kullanıcısının verilerini kötüye kullandı ve 2016 ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlandı. Meta’ya yönelik WSJ’de yer alan suçlamalar şirketin sosyal medya platformlarının bazı ergen yaştaki genç kızlar için toksik derecede zarar verici nitelikte kusurlarla dolu olduğunu iddia ediyor.

Threads'in son birkaç gündeki keskin büyümesi, Meta'nın kullanıcılarının yeni platforma bir şans vermeye istekli olduklarını gösteriyor.

Evercore ISI Analisti Mark Mahaney, "Gerçekten ilgili kullanıcılar olup olmadıklarını belirlemek biraz zaman alacak" diyor. Mahaney, reklamcılar açısından bakıldığında, Meta'nın bu alandaki gücüne dikkat çekti. Analist bu sebeple Threads'in Twitter'a göre bir avantaj elde edebileceğini de sözlerine ekledi:

“Threads, ilgili müşterilere etkili bir şekilde pazarlama kampanyaları hedeflemeye ve yürütmeye haiz bir şirkete ait. Bu işi Twitter'dan daha iyi başarabilirler."

Cascend Analisti Eric Ross ise Twitter'ın 2006'daki lansmanından bu yana, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileri tarafından popülerleştirilen Parler gibi birçok rakibi savuşturduğunu ve şirketin bu son fırtınanın da üstesinden gelebileceğini söyledi.

Ross, “Twitter çok uzun zamandır var ve birçok farklı sorun versiyonunu savuşturdu. Twitter’ın ortadan kaybolacağını düşünmüyorum” dedi.

Threads, 100 milyon kullanıcıya ulaştı

 

Threads 'sıfır gizlilik' eleştirilerinin hedefinde

 

Twitter'dan Threads nedeniyle Meta'ya dava tehdidi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • internet sörfçüsü12 Temmuz 2023 00:14

    yok abi bitiremez, façası yetmez. isterse tiktoktan daha fazla indirmeye sahip olsun, mümkünatı yok yani. ben zuck yerinde olsam, kafes dövüşünde elonu yerle yeksan eder tw kullanıcılarının gönlünü kazanırdım