BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiThreads, Türkiye’de erişime kapatılacak----

Threads, Türkiye’de erişime kapatılacak

Threads, Türkiye’de erişime kapatılacak
15 Nisan 2024 - 14:25 www.finansgundem.com

Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını geçici olarak kapatılacağını, bu durumun Facebook ve Instagram'a ise etkisi olmayacağını duyurdu

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta Platforms Inc, Threads uygulamasını Türkiye'de 29 Nisan Pazartesi'den itibaren kapatacağını açıkladı.

Şirket açıklamasında Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir uygulaması kararına uygun şekilde uygulamanın geçici olarak kapatılacağını duyurdu.

Rekabet Kurumu, geçen ay Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada günlük 4,8 milyon TL idari para cezası kararı vermiş ve Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti.

Açıklamada, bu durumdan Facebook, Instagram, Whatsapp ya da Türkiye'de hizmet veren başka bir Meta uygulamasının etkilenmeyeceği de belirtildi.

Kuruluştan yapılan basın açıklaması şöyle:

Rekabet Kurumu/Türkiye Rekabet Kurumu'nun (TCA) geçici kararına uymak amacıyla 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads in Türkiye'yi kapatacağız. Bunun, Türkiye'de kendi topluluklarıyla Threads'e katılan birçok insan için büyük hayal kırıklığı yaratacağını biliyoruz. Herhangi bir kesintiyi mümkün olduğunca en aza indirmek için aşağıdakiler de dahil olmak üzere adımlar atıyoruz.

Bu karar, Türkiye'de Threads kullanan herkese 29 Nisan'dan önce Threads uygulaması üzerinden bildirilecek. 

Türkiye'de Threads kullanan kişiler, Threads profillerini devre dışı bırakıp silmemeyi ya da profillerini silmeyi seçebilirler. 

Bir kişi profilini devre dışı bırakmayı seçerse, Threads'in Türkiye'ye dönmesi durumunda kullanıcıların gönderileri ve diğer kişilerin gönderileriyle olan etkileşimleri yeniden görünür hale gelecektir. Profilleri devre dışı bırakılan kişiler, istedikleri zaman Bilgilerinizi İndirin aracımız aracılığıyla gönderilerini indirebilir ve mevcut içeriklerini koruyabilirler. 

Rekabet Kurulu kararı

Rekabet Kurulu, geçen ay, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada META Platforms, Inc. (META) hakkında geçici tedbir kararı vermişti.

META'nın Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağının değerlendirildiği ifade edilen Kurulun açıklamasında, META'nın pazarda uzun yıllardır faaliyet göstermesi sebebiyle kapsamlı ve detaylı bir veri birikimine sahip olduğuna işaret edilerek, firmanın sahip olduğu kullanıcı tabanının büyüklüğü ve çeşitliliğinin, reklam verenler bakımından META hizmetlerini cazip hale getirdiği belirtilmişti.

Açıklamada, bu durumun META'ya hizmet geliştirme amacıyla daha fazla kaynak ayırabilmesine imkan sağladığı ve rakiplerin reklam verenlere ve dolayısıyla finansal kaynaklara erişimini zorlaştırdığı, bu çerçevede META'nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu vurgulanarak, META'nın sunduğu temel hizmetler ve ilişkili hizmetlerle bir ekosistem olarak faaliyette bulunduğu, bu durumun, META'nın her bir hizmetten edindiği gücü ve birikimi diğer bir hizmetine aktarmasını mümkün kıldığı ve pazar gücünü artırdığı kaydedilmişti.

Öte yandan, META'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirerek sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazara giriş engeli yarattığı daha önce tespit edilmiş ve bazı yükümlülükler de getirilmişti.

Instagram ve Threads, siyasi içeriklerini sınırlandırıyor

 

Threads’in ani yükselişi Twitter’ı bitirir mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)