BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiThomas Barkin, ABD'de resesyon beklemiyor----

Thomas Barkin, ABD'de resesyon beklemiyor

Thomas Barkin, ABD'de resesyon beklemiyor
02 Haziran 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'de açıklanan ekonomik verilerde bir resesyonun işaretlerini görmediklerini söyledi. İşletmelerin aldıkları kararların, yatırımlarının da bir resesyon beklentisini ortaya koymadığını savundu.

Fox Business'a açıklamalarda bulunan Barkin, para politikasının normalleştirilmesi gerektiğini belirtirken, Fed bilançosunun daraltılmasının politika sıkılaştırmaya yardım edeceğini de vurguladı.

Tüketici talebinin güçlü olmaya devam ettiğini ve bunun faiz artırmak için daha fazla neden sağladığını ifade eden Barkin, faiz artırım hızının ancak enflasyon bekleyişlerinde bir değişimden etkilenebileceğini de belirtti.

Barkin, "Hala oldukça güçlü tüketici talebi olduğunu duyuyorum. Tüketici harcamaları konusunda beni endişelendirecek herhangi bir veri görmüyorum. Enflasyon konusunda ne yapmamız gerekiyor ise onu yapıyoruz. Amerikan halkının bizden beklediği bu. Faiz artırım hızının değişmesi için, enflasyon beklentilerinin değişmesi gerekli" diye konuştu.

Adachi: Enflasyonist baskılarda artış görebiliriz

 

Fed'in Bej Kitap raporunun mayıs sayısı yayımlandı

 

Lagarde: Yeşil enerjiye geçiş enflasyonu körükleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)