BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLagarde: Yeşil enerjiye geçiş enflasyonu körükleyecek----

Lagarde: Yeşil enerjiye geçiş enflasyonu körükleyecek

Lagarde: Yeşil enerjiye geçiş enflasyonu körükleyecek
01 Haziran 2022 - 16:53 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yeşil enerjiye geçiş sürecinin enflasyonu körükleyebileceği uyarısında bulundu.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin yeşil enerjiye geçiş sürecinin orta vadede fiyatları artıracağı, hatta enflasyonu körükleyebileceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Bank for International Settlements tarafından düzenlenen konferansta konuşan Lagarde, “Orta vadede, yeşil enerjiye geçiş maliyetlerinin artmasının yaratacağı baskı şüphesiz daha kuvvetli olacaktır. Bunun sebebi karbon yoğunluğunu azaltma ve geçiş olacak,” dedi.

Lagarde, dünyanın yeşil enerjiye geçişte daha azimli olması gerektiğini, bunun karbon fiyatlarına yukarı doğru baskı uygulayacağını, hatta ihtiyaç duyulan metal ve minerallerin maliyeti de artıracağını söyledi.

Enflasyon rekor seviyede

Euro bölgesinde enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki yüksek oranlı artışların etkisiyle mayısta yüzde 8,1’e ulaşarak rekor kırmıştı.

ECB'nin gecelik mevduat faizi yüzde eksi 0,50, politika faizi yüzde 0, marjinal fonlama faizi de yüzde 0,25 seviyesinde bulunuyor.

ECB Başkanı Lagarde: Euro Bölgesi'nde resesyon öngörmüyoruz

 

Lagarde: Negatif faiz bölgesinden üçüncü çeyrek sonuna kadar çıkmamız büyük olasılık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)