BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThodex'in kurucusuna kırmızı bülten!----

Thodex'in kurucusuna kırmızı bülten!

Thodex'in kurucusuna kırmızı bülten!
23 Nisan 2021 - 12:05 www.finansgundem.com

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Bakan Soylu da Arnavutluk İçişleri Bakanı ile bir görüşme yaptı. Zanlının Türkiye'ye iadesi talep edildi.

Adalet Bakanlığınca, Türkiye'deki kripto para borsalarından Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer'in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk'tan iadesi için işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, 1994 Gebze doğumlu Özer'in, yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına ilişkin haberler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Nisan'da soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, Özer hakkında "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri düzenlendi.

Başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapıldı ve banka hesaplarına tedbir konuldu.

İçişleri Bakanlığının 22 Nisan tarihli yazısıyla, İstanbul Havalimanı'ndan 20 Nisan'da Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiği belirlenen Özer'in, bu ülkede bulunduğu teyit edildi.
Bu kapsamda, Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması amacıyla Başsavcılık tarafından düzenlenen evrak İçişleri Bakanlığına iletildi.

ARNAVUTLUK'TAN İADESİ İSTENİYOR

Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi amacıyla Arnavutluk'ta tutuklanması için Başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığınca yapılan tercüme işleminin ardından gereği için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına gönderildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma işlemleri devam ederken, Adalet Bakanlığının Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması ve şüphelinin Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerinin sonuçları bekleniyor.

BAKAN SOYLU ARNAVUT MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yaptığı da bildirildi.

Thodex operasyonu! 78 kişi hakkında yakalama kararı

Thodex'in merkezindeki arama sona erdi

 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan24 Nisan 2021 04:16

    Paket yapacaklar ...bu gec kalmis apar topar kacmis planli kacsaydi otele degil yatina giderdi...kalacagi yeri coktan ayarlamis olmaliydi ....

  • mustafa temiz23 Nisan 2021 19:08

    arnavutlukta duracak kadar enayi degildir harelde

  • ışın Özdemir23 Nisan 2021 18:42

    GEÇMİŞ OLSUN.ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ.ÖRNEK: TOSUNCUK

  • Modern üfürükçü bunlar23 Nisan 2021 16:41

    O kadar uyarı yapılır dini inançları maddi amaçlara alet eden üfürükçülere dikkat edin, malınıza, namusunuza halel getirirler diye fakat daha halen aklıevveller bu tür sahtekarlara gider para yedirirler..Din bezirganı üfürükçüler gibi böyle modern üfürükçülerin müdavimleri de o kadar uyarıya rağmen eksik olmazlar, pembe rüyalara dalıp sonunda kazığı yiyip acısıyla uyanırlar..İş işten geçmiş kazık yerini bulmuştur..Ne diyelim Afiyet ossun..Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da oldular.

  • Numan 23 Nisan 2021 13:57

    Yedirmez devlet bir yerde infaz bile edilebilir

  • Mazlum23 Nisan 2021 13:46

    Hükümet isterse yurtdışı operasyonu yapar yakalar ve ülkeye getirir, tosuncuk ve bu adam gerekirse böyle yakalanıp ülkeye getirilmeli

  • Ahmet kal23 Nisan 2021 13:16

    Benide halkbank batırdı nolacak şimdi

  • Ahmet kal23 Nisan 2021 21:10

    Komikşey dava neden oldu,Dava açacaklar hisseden cıkinmi diyorlar yoksa bu bankayı millete 20 tl den kakalayalım sonra bankıyi batiririz diyorlar.bunun sorumlusu bizim zararimizi karsilamalı

  • Ati23 Nisan 2021 18:16

    Haketmişdin dava var normal

  • badddal23 Nisan 2021 12:40

    kardeşim adaM ödemicem demiyor ki ödicem diyor  ama ne zman işte soru bu  serbest  bırakırlar  zorlamı aldı paraları 

  • Badsalll. 23 Nisan 2021 17:16

    Badmallll milleti dolandıran bu şahıs senin 1000 tl dolandirsaydi imam isterdin yalakamisin yoksa koyun sürüsumu yoksa yandasmisin

  • Mağdur23 Nisan 2021 13:47

    Vay be sıradan bir vatandaş dolandırıcıyı savunuyor, yoksa bu yazıyı yazan malum zatmı