BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTheranos'un kurucusu Holmes'a 11 yıl hapis cezası şoku----

Theranos'un kurucusu Holmes'a 11 yıl hapis cezası şoku

Theranos'un kurucusu Holmes'a 11 yıl hapis cezası şoku
19 Kasım 2022 - 02:22 www.finansgundem.com

Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes, ABD’de yargılandığı davada, yatırımcıları dolandırmaktan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Theranos davasında, Theranos şirketinin kurucusu Elizabeth Holmes'un alacağı ceza belli oldu. Mahkeme, Holmes'u 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Stanford Üniversitesi'ni terk ederek Theranos'u kuran ve şirketin ürettiği makinelerin birkaç damla kanla yüzlerce hastalığa tanı koyacağını vaat eden Holmes, California'da görülen davada mahkeme tarafından suçlu bulunmuştu. Savcılık, Holmes’un 15 yıl hapis cezası almasını ve Theranos'un yatırımcılarına 800 milyon dolar ödemesini talep ediyordu.

Toplam 11 suçtan yargılanan Holmes'un, 'komplo kurarak yatırımcıları dolandırmak' ve 'elektronik dolandırıcılık' suçlarını işlediği hükmüne varıldı.

Yargılamadan önce Forbes tarafından sıfırdan milyarder olan en genç kadın olarak ilan edilmiş olan ve 'yeni Steve Jobs' olarak alınan Holmes mahkemedeki savunmasında, Theranos'un faaliyetlerindeki hataları kabul etmekle birlikte hastaları ya da yatırımcıları isteyerek dolandırmadığını iddia etti.

Holmes aynı zamanda eski iş ortağı ve uzun bir dönem beraber olduğu eski erkek arkadaşı Ramesh Sunny Balwani'yi de suçladı.Holmes kendisinden 19 yaş büyük Balwani'ye duygusal ve cinsel taciz suçlaması yöneltti.

Elizabeth Holmes, savunmasında, Balwani'nin Theranos'un yönetimini, kimle konuştuğunu, nasıl konuştuğunu ve ne yediğini kontrol ettiği yoğun bir ilişkiden bahsetti. Balwani ise suçlamaları reddetti.

Theranos skandalında yargı kararı

 

Silikon Vadisi'nde birçok yatırımcıyı dolandıran sahte milyarder

 

Dolandırıcı Holmes! Yatırımcıları da hastaları da kandırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)