BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTesla'nın kârı 2,7 milyar dolara yükseldi----

Tesla'nın kârı 2,7 milyar dolara yükseldi

Tesla'nın kârı 2,7 milyar dolara yükseldi
20 Temmuz 2023 - 01:31 www.finansgundem.com

Tesla'nın 2023 yılının ilk çeyreğinde geliri yüzde 47 artarak 24,9 milyar dolara, net kârı ise yüzde 20 artışla 2,7 milyar dolara çıktı.


Tesla, bu yılın ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıkladı.

Buna göre, şirketin geliri yılın ikinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artarak 24,9 milyar dolara yükseldi. Tesla, 2022'nin ikinci çeyreğinde 16,9 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı da yılın ikinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 20 artışla 2,7 milyar dolara çıktı. Tesla'nın net kârı, geçen yılın aynı döneminde 2,3 milyar dolar olmuştu.

Şirketin 2022'nin ikinci çeyreğinde 76 sent olan hisse başına kârı, bu yılın aynı döneminde 91 sente yükseldi.

Tesla'nın yılın ilk çeyreğinde yüzde 19,3 olan brüt kar marjının ise şirketin fiyat indirimleri yoluyla satışları artırma çabalarının etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 18,2'ye gerilediği görüldü.

Tesla için "rekor" çeyrek

Tesla, 2023'ün ikinci çeyreğinde küresel çapta 479 bin 700 otomobilin üretimini yaparken, 466 bin 140 aracın teslimatını gerçekleştirdi.

Şirketin araç üretimi bu dönemde yıllık bazda yüzde 86, teslim ettiği araç sayısı da yüzde 83 arttı.

Tesla'dan yapılan açıklamada, üretim ve teslimat sayılarıyla ve tek bir çeyrekte 25 milyar dolara yaklaşan gelirle yılın ikinci çeyreğinin şirket için birçok düzeyde "rekor" bir çeyrek olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Şu anda içinde bulunduğumuz makroekonomik ortam göz önüne alındığında, bu tür sonuçlara ulaşabildiğimiz için heyecanlıyız" değerlendirmesinde bulunuldu.

Şirketin maliyet düşürme, gelecekte büyümeyi sağlayacak yeni ürünleri geliştirme, AR-GE yatırımları, daha iyi araç finansmanı seçenekleri, sürekli ürün iyileştirme ve serbest nakit akışı yaratma konularına odaklandığı vurgulanan açıklamada, "Bu belirsiz zamanların zorlukları bitmedi ancak çeşitli yüksek potansiyelli projeler aracılığıyla işin uzun vadeli başarısı için doğru bileşenlere sahip olduğumuza inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Tesla ve BYD Avrupa'da yer arıyor: 2 dev yatırım Türkiye'ye gelir mi?

 

GM ve Tesla'dan işbirliği

 

Tesla Model 3'lere vergi teşviki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)